Μέτρα σε νοσοκομεία και φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά

18:26 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιμένουν στην απόφασή τους να τερματίσουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, τονίζοντας ότι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμου Βουδούρη, ότι έχουν

ήδη υπογραφεί τα σχετικά εντάλματα πληρωμών και ότι αύριο Παρασκευή θα καταβληθούν τα χρωστούμενα των 28.000.000 ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για 100 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει άμεσα να εξοφληθούν και τα οποία προέρχονται από συνταγές του 2011, ασφαλισμένων των οποίων τα ταμεία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλων ταμείων όπως του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου, της Εμπορικής Τράπεζας. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν και άλλα 48 εκατομμύρια από τα χρωστούμενα.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στο χώρο της δημόσιας υγείας, καθώς σε 52 ιδρύματα οι ειδικευόμενοι γιατροί επιμένουν στην επίσχεση εργασίας, ζητώντας να πληρωθούν τις εφημερίες που έχουν, ήδη, κάνει. Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιείται και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ως διαμαρτυρία για απολύσεις και περικοπές μισθών μέχρι και 45% ενώ σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι γιατροί – επιμελητές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς έχουν να πληρωθούν εδώ και έξι μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα