Μέτρα αντίδρασης κατά της μείωση της χορηγίας στους Δήμους, αποφάσισε η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

20:13 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι επιπτώσεις που θα έχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της χορηγίας στους Δήμους κατά 12%, εξετάστηκαν σε απογευματινή συνεδρία του ΔΣ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου είπε ότι κατά τη συνεδρία αποφασίστηκε ότι “θα ληφθούν μέτρα αντίδρασης”, αλλά δεν τα συγκεκριμενοποιήσαμε, όπως είπε, “για να τα συζητήσουμε πρώτα με την Ένωση Δήμων

και με τις άλλες συντεχνίες”.

Αναφέροντας ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με την Ένωση Δήμων και με τις άλλες συντεχνίες, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “θα τους ενημερώσουμε αύριο για τις απόψεις και εισηγήσεις μας και αναλόγως θα πράξουμε”.

“Αν συμφωνήσουμε και οι τρεις συντεχνίες”, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, αλλά και η Ένωση Δήμων, “θα αντιδράσουμε από κοινού”, πρόσθεσε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενδεχομένως να οδηγήσει σε συρρίκνωση των υπηρεσιών που προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στους πολίτες, αλλά και σε στάση πληρωμών από μέρους κάποιων Δήμων και περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα