Μεταφέρονται τα γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού σε νέα κτίρια στην Πάφο

08:32 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου μεταφέρει το Περιφερειακό Γραφείο και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Πάφου σε νέα ιδιόκτητα γραφεία στην είσοδο της πόλης, παρά τον τερματικό κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου.

Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Γραφείο Πάφου και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Πάφου, θα μεταφερθούν στην λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου

87, όπου θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Γραφείο Πάφου και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Πάφου θα λειτουργούν κανονικά στο κτήριο της οδού Τεπελενίου.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΑΗΚ Γιώργος Πιστέντης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το νέο κτηριακό συγκρότημα περιλαμβάνει κτήριο γραφείων, χώρους στάθμευσης, πεζογέφυρα, δημόσιο χώρο πρασίνου, ενεργειακό πάρκο και υποσταθμό μεταφοράς 132KV.

Το κτήριο γραφείων και ο υποσταθμός μεταφοράς έχουν χωροθετηθεί στο χώρο των παλιών αποθηκών της ΑΗΚ στην Πάφο και οι χώροι στάθμευσης και το δημόσιο πράσινο στο χώρο του παλιού υποσταθμού.

Στα πλαίσια της πολιτικής της Αρχής για την κατασκευή κτηρίων με ψηλή ενεργειακή απόδοση, το κτήριο έχει σχεδιαστεί στη βάση βιοκλιματικών αρχών, έχει μονωθεί και σκιαστεί εξωτερικά πολύ αποτελεσματικά και έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί πρωτοπόρα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Γενικά έχει υπολογιστεί ότι το κτήριο αυτό της ΑΗΚ θα έχει εξοικονόμηση σε ενέργεια της τάξεως των 45% με 50% συγκρινόμενο με άλλα ισομεγέθη κτίρια. Στους υπαίθριους χώρους του κτηρίου έχουν διαμορφωθεί ειδικές πλατφόρμες στις οποίες θα εγκατασταθούν μικρά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μαζί με μια ειδική αίθουσα διαλέξεων.

Αναμένεται ότι το πάρκο αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους πολίτες της Πάφου όσο και για τους μαθητές για εξοικείωση με τα συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά πρώτιστα για φοιτητές που θα μπορούν να μελετήσουν τη λειτουργία και συμπεριφορά των συστημάτων ΑΠΕ αλλά και των πιο εξειδικευμένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιούνται στο κτήριο της ΑΗΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα