Μετά τον θάνατο του Αίαντα Λοΐζου:Εφαρμογή των νομοθεσιών που διέπουν την κατοχή ζώου, ζητά η «Κιβωτός»

17:44 7/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η οργάνωση φίλων των ζώων «Κιβωτός» με αφορμή το θάνατο παιδιού μετά από επίθεση σκύλου Ακίτα καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ενεργήσει τάχιστα και μέσα από τις αρμοδιότητες ώστε να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες που διέπουν την κατοχή σκύλων «για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Όπως αναφέρει η οργάνωση το κάθε σκυλί χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα, προσοχή και καλή εκπαίδευση για να συμπεριφέρεται σωστά.

Η Κιβωτός εκφράζοντας αγανάκτηση και θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του μικρού

αγοριού από σκύλο, διατυπώνει τη θέση ότι επιτέλους οι υπεύθυνοι σε αυτή την χώρα θα πρέπει να ακούσουν τις φωνές μας και τις πολλές προειδοποιήσεις που η οργάνωση έκανε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Περαιτέρω αναφέρει η τροποποίηση του περί σκύλων νόμου δεν μπορεί από μόνη της να προσφέρει λύση και ότι επιπλέον χρειάζεται να αλλάξουμε και νοοτροπία.

Η Κιβωτός αναφέρει ότι στην Κύπρο απαγορεύονται οι εισαγωγές των πιο κάτω φυλών σκύλων: American Pit Bull Terrier, Pit Bull Terrier, Japanese Tosa, Tosa Inu, Dogo Argentino, Argentinean Mastiff, Fila Brasileiro και Brazilian Mastiff και καταλήγει αναφέροντας ότι το Ακίτα δεν συγκαταλέγεται στις απαγορευμένες φυλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα