Μετά την Κύπρο ακολουθούν Ισπανία και Σλοβενία δείχνει δημοσκόπηση του Ρόιτερς

16:49 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος δεν θα είναι πιθανότατα η τελευταία χώρα της ευρωζώνης η οποία καταφεύγει σε διεθνή στήριξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το πρακτορείο Ρόιτερς μεταξύ οικονομολόγων, με τους περισσότερους να λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα ακολουθούν η Ισπανία και η Σλοβενία.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς,

η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ερωτηθέντων για το κατά πόσο η τελευταία συμφωνία για την Κύπρο είναι προς όφελος ή όχι της σταθερότητας της ευρωζώνης.

Προστίθεται ότι 36 από τους 48 οικονομολόγους που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση είπαν ότι και άλλες χώρες θα προσφύγουν σε βοήθεια, με τους 16 να κατονομάζουν την Ισπανία και 16 την Σλοβενία.

Εξάλλου, 38 από τους ερωτηθέντες χαρακτήρισαν κατάλληλα τα περιοριστικά μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου καθώς ανέφεραν ότι εναλλακτικά θα υπάρξει ανεξέλεγκτη διαφυγή κεφαλαίων από την χώρα. Επίσης, 30 οικονομολόγοι είπαν ότι οι περιορισμοί θα διαρκέσουν μήνες, ενώ 13 απάντησαν ότι είναι θέμα εβδομάδων. Τρεις οικονομολόγοι είπαν ότι θα διαρκέσουν χρόνια.

Εξάλλου, 19 ερωτηθέντες είπαν ότι ήταν καλύτερη για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, η επιλογή να κλείσει η Λαϊκή Τράπεζα αντί να ανακεφαλαιοποιηθεί, ενώ 14 διαφώνησαν και 12 είπαν ότι δεν κάνει καμία διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα