Μετά και το ναυάγιο του ενδιάμεσου έτοιμος για συνεργασίες ο ΔΗΣΥ

16:03 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πρότασή του για διάλογο με τα πολιτικά κόμματα που επιθυμούν αλλαγή ”με πλήρη σεβασμό στις επιλογές όσον αφορά τον υποψήφιο”, επανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την αποτυχία των προσπαθειών του ενδιάμεσου χώρου για εξεύρεση κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Απαντώντας

σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντησή με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ, ο κ. Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι η πρότασή του είχε ανασταλεί λόγω των διαβουλεύσεων των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, την οποία, όπως είπε σέβεται απόλυτα.

”Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οδηγήθηκε σε ένα αδιέξοδο η προσπάθεια. Επαναφέρω απλά την πρόταση ότι καλό θα ήτο να υπάρξει ανανέωση εκείνου του διαλόγου, προκειμένου να εξευρεθεί κοινή προγραμματική βάση των κομμάτων που θέλουν την αλλαγή, με πλήρη σεβασμό στις επιλογές όσον αφορά τον υποψήφιο”, είπε.

”Εμείς εκείνο που θέλουμε”, διευκρίνισε, ”είναι οι όποιες συνεργασίες, είτε του πρώτου είτε του δευτέρου γύρου, να βασίζονται σε προγραμματικές θέσεις και όχι σε μικροπολιτικές διαμοιρασμού λαφύρων της εξουσίας και λοιπά. Μόνον έτσι μπορεί να έχουμε υγιή διακυβέρνηση του τόπου και το πιο σημαντικό αλλαγή πολιτικής κουλτούρας που μέχρι σήμερα, όπως παρακολουθούμε και έχει εξελιχτεί δυστυχώς οδηγεί τους πολίτες σε μια σταθερή και αυξανόμενη αποστασιοποίηση”.

Απάντηση προς Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ
——————————–
Δεν είμαι υπόλογος ούτε στις πολιτικές του ΑΚΕΛ, ούτε στις πολιτικές της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ούτε στις πολιτικές που ο Πρόεδρος ακολουθεί καθ’ υπαγόρευση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε εναντίον ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σε σχέση με τις θέσεις που διατύπωσε κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

”Φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά αυτή η έγνοια μήπως δεν εκτεθεί η Τουρκία για τις ευθύνες που φέρει”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης απαντώντας στις επικρίσεις Λουκαΐδη.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ακόμη ότι ”φαίνεται ότι κάποιοι ζουν στον κόσμο τους και προσπαθούν μέσα από την προπαγάνδα να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι επικαλούνται πάντοτε την αδιαλλαξία της Τουρκίας ως άλλοθι για τη μη λύση του κυπριακού προβλήματος”,. Ανέφερε περαιτέρω ότι ”ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να διανοηθούν γιατί δεν προέβησαν στις πολιτικές εκείνες ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία”.

”Πέραν αυτού δεν είμαι υπόλογος ούτε στο ΑΚΕΛ, ούτε στις πολιτικές του ΑΚΕΛ, ούτε στις πολιτικές της Κεντρικής Επιτροπή, ούτε στις πολιτικές που ο Πρόεδρος καθ’ υπαγόρευση της ΚΕ ακολουθεί”, είπε.

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής εκπομπής ότι ο ΔΗΣΥ προβαίνει τον τελευταίο καιρό σε αλλαγές στις θέσεις του στο Κυπριακό.

”Κανένα σχόλιο. Ο κ. Καρογιάν ηγείται ενός κόμματος με δικές του διαδικασίες και απόλ

Keywords
Τυχαία Θέματα