Μέσα Ιανουαρίου συμπληρωματικός Προϋπολογισμός στη Βουλή για το επίδομα των ΕΠΥ

14:01 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα μέσα Ιανουαρίου ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταθέσει συμπληρωματικό Προϋπολογισμό που να διασφαλίζει το επίδομα των ΕΠΥ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Α’ Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα αναφέρθηκε

στην απόφαση της ΕΔΕΚ να αποσύρει την τροποποίηση την οποία είχε καταθέσει ενώπιον της Βουλής για τροποποίηση του Προϋπολογισμού του 2013, τροποποίηση την οποία είχε συνυπογράψει και ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, και η οποία προνοούσε την αφαίρεση από το άρθρο 02172 του προϋπολογισμού της κατάργησης του επιδόματος των ΕΠΥ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, όπως είπε ο κ. Βαρνάβα, μετά από σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Άμυνας, του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών και του κ. Περδίκη. Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας με τη δέσμευση να καταθέσει στα μέσα Ιανουαρίου συμπληρωματικό προϋπολογισμό που να διασφαλίζει το συγκεκριμένο επίδομα. «Θεωρούμε ότι αυτή η δέσμευση, μετά και από την ανακοίνωση της απόσυρσης της τροπολογίας και της δέσμευσης που έδωσε ο Υπουργός, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ολομέλεια, δεν αφήνει περιθώρια για μη υλοποίηση της», είπε.

Η επιμονή και η εμμονή τους, είπε ο κ. Βαρνάβα, «στην πολύ άδικη απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα κοινά επιδόματα αλλά είναι συμπλήρωμα της μισθοδοσίας, και το οποίο θα κατακρεουργούσε το εισόδημα των ΕΠΥ, απέφερε καρπούς, αφού ακόμη για μια φορά απεδείχθη ότι οι θέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την Τρόικα δεν είναι θέσφατες».

«Ως ΕΔΕΚ θα παρακολουθούμε την εξέλιξη υλοποίησης της δέσμευσης της Κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών και δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε εάν και εφόσον χρειαστεί. Ακόμη μια φορά διαβεβαιώνω το πλήρες ενδιαφέρον μας για την εύρυθμη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας, με μοναδικό γνώμονα το αξιόμαχο και το υψηλό φρόνιμα που πρέπει να διακατέχει τα μόνιμα στελέχη της Ε.Φ», συμπλήρωσε.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι σε ψεσινή έκτακτη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα των ΕΠΥ, οι Οικολόγοι και η ΕΔΕΚ πιέστηκαν να αποσύρουν την τροπολογία τους, με βάση την οποία διασφαλίζεται ότι δεν θα αποκοπεί μέρος του μισθού των ΕΠΥ, «γιατί είναι αυτό που ψηφίστηκε ψες».

«Ψηφίστηκε ότι θα αποκοπεί ένα σημαντικό μέρος του μισθού από τους Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης. Πήραμε, όμως, τη δέσμευση ότι αυτό το θέμα θα διευθετηθεί με θετικό τρόπο και ικανοποιητικό τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

Έγινε, συνέχισε, αυτή η συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, πήραν τη δέσμευση αυτή και περιμένουν, και οι Οικολόγοι και η ΕΔΕΚ, να εφαρμοστεί αυτή η δέσμευση.
«Βρισκόμαστε σε αναμονή μαζί με την ΕΔΕΚ και περιμένουμε υλοποίηση των υποσχέσεων των δύο Υπουργών», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα