Μειώθηκαν τα κέρδη της γερμανικής Deutsche Bank

11:46 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική μείωση της κερδοφορίας της στο δ’ τρίμηνο του 2011, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, καθώς η κρίση δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη έπληξε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Deutsche Bank αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κατέγραψε καθαρά κέρδη 186 εκατομμύρια

ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ποσό που είναι μικρότερο κατά 76% από τα κέρδη που κατέγραψε στους προηγούμενους τρεις μήνες και κατά 69% από την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του 2010.

Τα στοιχεία είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο 572 εκατ. ευρώ.

Ενώ οι κλασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Deutsche Bank απέδωσαν καλά, οι επενδυτικές δραστηριότητες της επλήγησαν από την κρίση χρέους, αναφέρει ο όμιλος της Τράπεζας.

Τα έσοδα από επενδύσεις μειώθηκαν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου κατά 26%, σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα από την κλασική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 22%, λόγω κυρίως της απόκτησης της Postbank το 2010.

Για το σύνολο του 2011, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank αυξήθηκαν κατά 87%, στα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ και τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 16%, στα 33,2 δισ. ευρώ.

”Το τέταρτο τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην αγορά και την απουσία ανάληψης κινδύνου από τους επενδυτές που οδήγησε σε υποτονική δραστηριότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

”Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους είχε ιδιαίτερα σημαντική επίδραση στα επίπεδα δραστηριότητας στην Ευρώπη, όπου η Deutsche Bank έχει ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της”, προστίθεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα