Μείωση κερδών 13,2% ανακοίνωσε η γαλλική BNP Paribas

11:42 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση καθαρών κερδών κατά 13,2%, στο 1,85 δισεκατομμύριο ευρώ, για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας BNP Paribas, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

(AFP) ανάμεναν τα κέρδη να ανέλθουν σε 1,7 δισ. ευρώ, αλλά η ανθεκτική μονάδα λιανικής της τράπεζας έχει βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.

Τα κέρδη από τη λιανική τραπεζική παρέμειναν ως επί το πλείστον σταθερά, ενώ η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε βουτιά εσόδων πριν τη φορολογία κατά 40%, στα 821 εκατ. ευρώ, λόγω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.

Τα συνολικά οικονομικά αποτέλεσμα του γαλλικού ομίλου βοηθήθηκαν και από έκτακτους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της επαναξιολόγησης του χρέους, που αύξησε τα κέρδη της τράπεζας κατά 286 εκατομμύρια ευρώ.

“Χάρη στο ισορροπημένο και διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο και την αφοσίωση όλων των εργαζομένων της, ο όμιλος της BNP Paribas απέδωσε καλά αυτό το τρίμηνο σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Jean-Laurent Bonnafe.

Keywords
Τυχαία Θέματα