Μεγάλη έρευνα για φοροδιαφυγή από τις βρετανικές Αρχές

13:20 10/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μία πρωτοφανής σε μέγεθος έρευνα για τον εντοπισμό υποθέσεων φοροδιαφυγής από τις βρετανικές Αρχές έχει αναγνωρίσει έως τώρα περισσότερους από εκατό εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας ως χρήστες διαφόρων πρακτικών απόκρυψης δισεκατομμυρίων λιρών σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε τους φερόμενους ως φοροδιαφεύγοντες, αλλά και περίπου 200 λογιστές που εμπλέκονται στις υποθέσεις λέγοντας: «Το μήνυμα είναι απλό. Αν δεν πληρώνετε φόρο, θα σας κυνηγήσουμε».

Η βρετανική Εφορία έχει επίσης προειδοποιήσει

ότι οι παρανομούντες αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις ή σημαντικά πρόστιμα.

Τα στοιχεία για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής δόθηκαν στις αρμόδιες Αρχές από άγνωστη πηγή το 2009 και η εξέτασή τους συνεχίζεται. Συνολικά οι λεπτομέρειες των υπό διερεύνηση υποθέσεων αγγίζουν τα 400 gigabyte ή όπως σημειώνει η εφημερίδα Γκάρντιαν «περισσότερα από 200 φορτηγά γεμάτα με σελίδες μεγέθους Α4».

Τα στοιχεία πιστεύεται ότι είναι τα ίδια με αυτά που δόθηκαν και στη Γκάρντιαν πριν από λίγους μήνες. Αφορούσαν περίπλοκες χρηματοοικονομικές δομές με τη χρήση εταιρειών και οργανισμών για την απόκρυψη εσόδων επιχειρήσεων και ατόμων, που απλώνονται από τη Σιγκαπούρη και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους έως τα νησιά Κέιμαν και τις νήσους Κουκ.

Η βρετανική Εφορία συνεργάζεται με τις αντίστοιχες Αρχές σε ΗΠΑ και Αυστραλία στη μεγαλύτερη διεθνή επιχείρηση αυτού του είδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα