Μέχρι και 5 χρόνια φυλάκιση στην οικιακή βοηθό που εγκατέλειψε 20 μηνών αγοράκι στη Λεμεσό

17:07 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια αντιμετωπίζει 22χρονη από την Ινδία, η οποία κατηγορείται για εγκατάλειψη και έκθεση σε κίνδυνο παιδιού ηλικίας κάτω των 2 ετών, και συγκεκριμένα του 20 μηνών αγοριού ζεύγους από τη Λεμεσό, που την εργοδοτούσαν ως οικιακή βοηθό.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, στις 3 Απριλίου οι εργοδότες της άφησαν στις 7:15 το πρωί την οικιακή βοηθό με το παιδί τους και μετέβηκαν στις εργασίες τους. Οταν η μητέρα επέστρεψε στις 13:25, εντόπισε το αγοράκι

μόνο του να κλαίει στο κρεβατάκι του, αλλά και αναμμένη την εστία της κουζίνας με το φαγητό.

Αμέσως ειδοποίησε το σύζυγο της, ο οποίος, αφού δεν έγινε κατορθωτό να την εντοπίσει, προχώρησε αρχικά σε καταγγελία της οικιακής βοηθού , που εργοδοτούσε από τον Ιούλιο του 2013, στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ακολούθησε καταγγελία και στην αστυνομία, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της 22χρονης, η οποία χθες εντοπίστηκε και συνελήφθηκε. Ανακρινόμενη ισχυρίστηκε πως εγκατέλειψε την οικία και άφησε μόνο του το παιδί, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένη με τις συνθήκες εργοδότησης της.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 16 Απριλίου. Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και τα στοιχεία της τοποθετήθηκαν στο stop-list.

Keywords
Τυχαία Θέματα