Με τον όρο για αποκήρυξη του μνημονίου συνεχίζει ο Τσίπρας

09:42 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας τον όρο για αποκήρυξη του μνημονίου προς τους ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ , συνεχίζει σήμερα τις επαφές με αρχηγούς κομμάτων και κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε χθες, για σχηματισμό Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προϋπόθεση για την όποια προσπάθεια συνεννόησης

με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο την αποστολή επιστολών στην Τρόϊκα με τις οποίες να ακυρώνουν τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς. Στις πέντε το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, στις έξι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στις επτά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον ηγέτη της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο σχηματισμό Κυβέρνησης της Αριστεράς. Επανέλαβε επίσης τη θέση για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με την επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη η οποία εμφανίστηκε θετική σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν συγκεκριμένες προτάσεις πέραν ενός αντιμνημονιακού πλαισίου. Το Κομμουνιστικό Κόμμα αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κύριο Τσίπρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.

Την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, θα ζητήσει ο επικεφαλής του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που θα αποστείλει σήμερα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάη και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Οπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης ύστερα από συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Ελληνες, όπως είπε, να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα