Με το ΕΥΡΩΚΟ συναντήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών

14:02 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Για τις προτεραιότητες που έθεσε στον εαυτό του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Οικονομικών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη ο Βάσος Σιαρλής, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κόμματος Φρίξο Σορόκο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σορόκος είπε ότι «μας έδωσε την ευκαιρία να του αναφέρουμε και εμείς τις δικές μας απόψεις” και ότι ο κ. Σιαρλής “μας ανέφερε ότι οι προτεραιότητες του περιλαμβάνουν την ετοιμασία του νομοσχεδίου και την υποβολή του στη Βουλή

για το δημοσιονομικό θέμα, δηλαδή βάσει της συμφωνίας με την Ευρώπη που είχε υπογράψει και η Κυβέρνησή μας, ο Πρόεδρος μας, πρέπει να πετύχουν να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό σε κάποιο χρονικό διάστημα».

Πρόσθεσε ότι «ένα από τα σημεία που βλέπει σαν σημαντικό είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το οποίο μελετάται για να το διορθώσει, να βοηθήσει στη διόρθωσή του».

Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και κάποια άλλα θέματα, όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Το ΕΥΡΩΚΟ, είπε, “τόνισε την ανάγκη για ανάπτυξη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία, τη διευκόλυνση των ξένων επενδυτών και των επενδυτών γενικά με την απλοποίηση της διαδικασίας και της γραφειοκρατίας».

«Σε ό,τι αφορά την ανεργία, συμφωνήσαμε ότι όντως είναι θέμα ανάπτυξης για να μπορεί να αναζωογονηθεί η οικονομία και να αυξήσει την εργασία, και επίσης αγγίξαμε και το θέμα των ψηλών επιτοκίων, το οποίο μελετά και σύντομα λέει θα μπορέσουμε να έχουμε κάποια εξέλιξη».

Το ΕΥΡΩΚΟ στοιχειοθετεί τις θέσεις του πάνω στην οικονομία και πάντα βάζει και συγκεκριμένες προτάσεις σε οποιονδήποτε Υπουργό Οικονομικών βρίσκεται στην εξουσία, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα