Με πλειοψηφία αποφασίστηκε η συζήτηση της πρότασης μομφής στη ψευδοβουλή

15:40 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με 27 ψήφους υπέρ έναντι 20 κατά, η ψευδοβουλή στα κατεχόμενα αποφάσισε να θέσει υπό συζήτηση την πρόταση μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρόεδρος» της «βουλής», Χασάν Μποζέρ ανακοίνωσε ότι η πρόταση θα συζητηθεί στις 30 Μαΐου.

Σήμερα το πρωί προσκόμισαν στον «πρόεδρο» της «βουλής» την παραίτησή τους από το κόμμα Εθνικής Ενότητας οι 8 αντιπολιτευόμενοι «βουλευτές», Αχμέτ Κασίφ, Αφέτ Οζτζιαφέρ, Χασάν Τατσιόι, Εζντέρ Ασλάμπαμπα, Εργκιούν Σερντάρογλου, Ιλκάι Καμίλ,

Τουρκάι Τοκέλ και Ζορλού Τορε. Έτσι από 30 «βουλευτές» το ΚΕΕ θα έχει 22.

Όσον αφορά τον καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής «πρόωρων εκλογών», όπως μεταδίδεται, η «βουλή» θα συζητήσει την σχετική πρόταση για τρίτη και τελευταία φορά και εφόσον εγκριθεί οι «εκλογές» θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου μιλώντας στην ψευδοβουλή είπε ότι εδώ και καιρό είχαν προτείνει την διεξαγωγή «πρόωρων εκλογών» κάνοντας λόγο για μια τραυματική περίοδο που περνά τώρα η κοινωνία και πως ο «τ/κ λαός» έχει χάσει την ταυτότητα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Για να ξαναβρούν την πολιτική τους βούληση, πρόσθεσε, με δημοκρατικό τρόπο, αυτό μπορεί να γίνει με τις «εκλογές», επικρίνοντας το γεγονός ότι παρ’ ότι η ημερομηνία είναι γνωστή, «μέρα νύχτα» παραχωρούνται «υπηκοότητες». «Αυτοί που το κάνουν αυτό, αυτοί που δίνουν τις εντολές, εμείς θα διεξάγουμε έρευνα γι’ αυτούς».

Χαρακτήρισε δε πολιτική ανηθικότητα τον διαμοιρασμό οικοπέδων και κτηνοτροφικών μονάδων πριν από τις «εκλογές».

Μιλώντας επίσης στην ψευδοβουλή ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ιρσέν Κιουτσιούκ είπε ότι οι «πρόωρες εκλογές» θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου και έκανε έκκληση στη «βουλή» να μην αφήσει τη «χώρα» χωρίς «κυβέρνηση» για δύο μήνες. Εάν έρθει στην ατζέντα το θέμα των «πρόωρων εκλογών» θα έρθει με τις ψήφους του ΚΕΕ, πρόσθεσε λέγοντας ότι η πρόταση για 28 Ιουλίου είναι δική τους.

Το «γνωμοδοτικό συμβούλιο» της ψευδοβουλής, προστίθεται, θα αποφασίσει πότε θα συζητηθεί η πρόταση μομφής, αν και ο κ. Μποζέρ, σύμφωνα με την Κίπρις Ποστασί, ανακοίνωσε πως αυτό θα γίνει στις 30 Μαΐου, μεθαύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα