Με νέα ιστοσελίδα και λογαριασμό στο twitter το Υπουργείο Άμυνας

14:46 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας και η δυνατότητα επικοινωνίας των πολιτών με το Υπουργείο μέσω του κοινωνικού δικτύου twitter παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, στην παρουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού Δημήτρη Ηλιάδη.

Σε χαιρετισμό του στη διάσκεψη, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο,

ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι «η αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων από το Υπουργείο Άμυνας αποτελεί πρωτοποριακό εγχείρημα για την Κυπριακή Δημόσια Υπηρεσία».

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου είναι μεταξύ των πρώτων Υπουργείων Άμυνας των κρατών μελών της Ε.Ε. που εισάγει αυτά τα νέα εργαλεία.

«Είναι ένα πρωτοποριακό άνοιγμα στην τεχνολογία και την κοινωνία που ξεκινάμε σήμερα, ιδιαίτερα χρήσιμο ενόψει της κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σημείωσε.

Όπως είπε, η νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου «φιλοδοξεί να γίνει το σύγχρονο και αξιόπιστο ενημερωτικό, επικοινωνιακό και διαδραστικό εργαλείο του Υπουργείου Άμυνας στην επαφή του με την κοινωνία των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι «μια ιστοσελίδα έχει τις ιδιότητες ενός ζωντανού οργανισμού ο οποίος μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα δεδομένα ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου κόσμου».

«Είναι σημαντικό», συνέχισε, «να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες στη διακίνηση πληροφοριών για να λειτουργήσει στο Υπουργείο Άμυνας μια σύγχρονη και αξιόπιστη σελίδα για την έγκαιρη και έγκυρη προβολή των θέσεων, των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών του Υπουργείου».

Γι’ αυτό το σκοπό, ανέφερε, «έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρχικό στάδιο ένα από τα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), το twitter, καθώς τα μέσα αυτά επιτρέπουν την ανταλλαγή γραπτού και οπτικοακουστικού υλικού μεταξύ των χρηστών».

Ανέφερε, επίσης, ότι «έχοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό των χρηστών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης επιτυγχάνουμε την προβολή των θέσεων του Υπουργείου με την παράλληλη δυνατότητα των χρηστών να απαντούν και να σχολιάζουν τις θέσεις μας».

«Θα κρίνεται το Υπουργείο, θα δοκιμάζεται, θα βελτιώνεται», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ηλιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ξεχωριστή» γιατί ανοίγεται, όπως είπε, «ένα παράθυρο επικοινωνίας και διαφάνειας με τη στρατευμένη νεολαία μας, με το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, με την κοινωνία των πολιτών».

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ανδρούλλα Καμιναρά, τόνισε ότι «είναι τεράστιας σημασίας το γεγονός ότι ένα Υπουργείο χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες, ιδιαίτερα ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Η κ. Καμιναρά ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που ετοιμάζονται να αναλάβουν την Προεδρία της Ένωσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες παροχής πληροφόρησης προς τους πολίτες, είτε μέσω της ιστοσελίδας τους, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως είναι το Facebook και το Twitter.

Στο δικό του χ

Keywords
Τυχαία Θέματα