Με εξοικονόμηση στη χρήση «υπουργικών» αυτοκινήτων αρχίζει η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

13:35 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πρώτη του συνεδρία πραγματοποιεί σήμερα στα κατεχόμενα το νέο «υπουργικό συμβούλιο» που ανέλαβε χθες υπό τον Οζκάν Γιοργκαντζίογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας πριν από την συνεδρία, ο νέος «πρωθυπουργός» ανέφερε ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που αναμένει ο κόσμος. Ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ήταν και αλλαγές στη χρήση των «υπουργικών» αυτοκινήτων.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως κάποιοι από τους νέους «υπουργούς» ήρθαν με υπηρεσιακά οχήματα (το κόστος των «υπηρεσιακών» οχημάτων είχε αποτελέσει αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης

με το ΚΕΕ), ο κ. Γιοργκαντζίογλου ανέφερε ότι κάποιοι, οι οποίοι έρχονται από μακριά τα χρησιμοποίησαν, αλλά «στο πλαίσιο μέτρων εξοικονόμησης θα γίνει μια βελτίωση αυτής της κατάστασης».

Όπως γράφουν τ/κ ιστοσελίδες, εκτός από τους Σερντάρ Ντενκτάς, Αχμέτ Κασίφ και Οζντίλ Ναμί, που διαμένουν στην κατεχόμενη Λευκωσία, οι υπόλοιποι «υπουργοί» μετέβησαν στο λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφεία με τα «υπηρεσιακά» αυτοκίνητα πολυτελείας, κάποια από τα οποία είχε αλλάξει λίγο πριν φύγει η «κυβέρνηση» Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι οι «εκλογές» για την «προεδρία» της «βουλής» θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου και όπως αναμένεται υποψήφια του συνασπισμού ΡΤΚ – ΔΚ θα υποδειχθεί η Σιμπέλ Σιμπέρ, η «πρωθυπουργός» των 80 ημερών, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Η θέση του «αναπληρωτή προέδρου» της ψευδοβουλής αναμένεται να δοθεί στο ΚΕΕ, το οποίο αναμένεται να υποδείξει υποψήφιο τον Ουνάλ Ουστέλ. ΡΤΚ και ΔΚ είχαν διαφωνήσει για την θέση αυτή στον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων με το ΔΚ να ζητεί τότε το «αξίωμα». Φαίνεται ωστόσο, ότι υπήρξε συμβιβασμός και έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΡΤΚ, όπως η θέση δοθεί στο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η Σιμπέλ Σιμπέρ επιβεβαίωσε στον παράνομο Μπαϊράκ ότι θα είναι η υποψήφια του κόμματός της για την θέση της «προέδρου» της «βουλής» και θα είναι επίσης η πρώτη γυναίκα στο «αξίωμα» αυτό του ψευδοκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα