Με αξιωματούχους της ΕΕ για την οικονομία θα συναντηθεί ο Αναστασιάδης

20:42 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα έχει στις αρχές Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σε μια προσπάθεια, σύμφωνα τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη,

”να αναζητήσουμε ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία και ειδικότερα το τραπεζικό σύστημα”.

Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο απογευματινής συνεδρίας της Οικονομικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ, υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ”αυτή τη στιγμή, τα ζητήματα που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ή να θέσουμε ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών τυγχάνουν συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή του κόμματος υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη”.

”Ο ΔΗΣΥ και ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης έχουν κινητοποιηθεί σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία και ειδικότερα το τραπεζικό σύστημα”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ”κατά τη διάρκεια της ημέρας, πέρα από τη συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, έχουν διευθετηθεί για τις αρχές του ερχόμενου μήνα συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

”Ταυτόχρονα, είμαστε σε επαφή με παράγοντες του τραπεζικού μας συστήματος”, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ”αυτή τη στιγμή, ο ΔΗΣΥ δεν εστιάζει την προσοχή του ούτε στην άσκηση κριτικής ούτε στην αναζήτηση υπαρκτών ευθυνών ούτε και να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών”.

”Ολοι μας η προσοχή εστιάζεται στο πως μπορούμε να συμβάλουμε στην εξεύρεση λύσεων στο πολύ πιεστικό πρόβλημα που ο τόπο μας αντιμετωπίζει”, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα