Με αιχμές σχολίασε ο σύμβουλος του Τ/ ηγέτη το διορισμό Μαυρογιάννη

18:57 19/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Εάν η πρόθεση είναι να πέσει το επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις θα δυσκολέψουν», η εφημερίδα τ/κ «Κίπρις» αναφέρεται σε σχόλιο του συμβούλου του Τ/κ ηγέτη, Οσμά Ερτούγ για το διορισμό ως συνομιλητή του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Μιλώντας στην «Κίπρις», ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι ο διορισμός του διαπραγματευτή ήρθε αργά, λέγοντας ότι σημασία δεν έχουν τα επίθετα που δίδονται, αλλά ο ρόλος του προσώπου. Εάν, συμπλήρωσε, πίσω από το διορισμό συνομιλητή η πρόθεση είναι να πέσει το επίπεδο των συναντήσεων, αυτό θα ρίξει στον κατήφορο τις διαπραγματεύσεις. Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος

Αναστασιάδης χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την οικονομική κατάσταση για να μείνει πίσω από τις διαπραγματεύσεις. «Και εμείς αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες αλλά προχωρούμε σε συναντήσεις. Αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντικές καταστροφές, αλλά συναντιόμαστε. Υπάρχουν οι τεχνοκράτες για τα οικονομικά θέματα και τα εξωτερικής πολιτικής. Είναι στο χέρι του Αναστασιάδη να δείξει πολιτική βούληση», είπε.

Ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι αυτοί που μπορούν να πάρουν τις πολιτικές αποφάσεις είναι οι ηγέτες. «Θα συνεχίσουν τις συναντήσεις οι δύο ηγέτες. Ούτε εμείς, ούτε να ΗΕ σκεφτόμαστε διαφορετικά σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι σωστό να ρίχνουμε το επίπεδο και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να γίνει αποδεκτό». Ανέφερε ότι ο κ. Μαυρογιάννης δεν θα είναι υπόλογος μόνο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο και την επιτροπή που θα σχηματίσει το σώμα.

Παρέπεμψε στην προεκλογική πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την έγκριση του 75% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι τώρα τις προτάσεις της τ/κ πλευράς δεν είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που πρέπει να δεχθεί, αλλά το 75% του Εθνικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για ένα πολύ μπερδεμένο μηχανισμό, χαρακτηρίζοντας το διορισμό συνομιλητή μανούβρα και λέγοντας πως είναι θέμα το πώς αυτός θα ενεργήσει.

Ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα θα έρθει στην Κύπρο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, αλλά και τους εκπροσώπους τους, λέγοντας όμως ότι είναι δύσκολο να πει εάν θα καθορισθεί ή όχι ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα