Μαυρογιάννης: Αξιοσημείωτη η πρόοδος στις προετοιμασίες για την Κυπριακή Προεδρία

18:05 21/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

«Μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί αξιοσημείωτη πρόοδος σε διάφορους τομείς των προετοιμασιών για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ», δήλωσε ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Προεδρία που διοργάνωσαν η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και ο ΟΠΕΚ στη Λευκωσία.

«Το 18μηνο Πρόγραμμα της Πολωνίας – Δανίας – Κύπρου για την περίοδο από την 1η Ιουλίου

2011, έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 έχει δημοσιευτεί και θα αποτελέσει βάση για το εξάμηνο Πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας», είπε.

Αναφερόμενος σε θέματα στελέχωσης ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι «έχουν οριστεί οι Προεδρεύοντες των Ομάδων Εργασίας του Συμβουλίου και οι πλείστοι έχουν τοποθετηθεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες». Προχωρεί, πρόσθεσε, «η εκπαίδευση και κατάρτιση των Προεδρευόντων, καθώς και όλων των λειτουργών που εμπλέκονται στην Προεδρία».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη έχουν επίσης «καθοριστεί, στο μέγιστο βαθμό, οι συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στην Κύπρο, περιλαμβανομένων των Άτυπων Συναντήσεων του Συμβουλίου και έχει καταρτιστεί προκαταρτικό Επίσημο Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων, το οποίο αφορά στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες και θα οριστικοποιηθεί πριν τα τέλη Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα