Μαυρογιάννης : Αναλαμβάνουμε το πηδάλιο της ΕΕ με μεγάλο αίσθημα ευθύνης

11:32 1/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με υπευθυνότητα, μετριοφροσύνη και μεγάλο αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε το πηδάλιο της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της δοξολογίας που τελέστηκε το πρωί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, για την ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Μαυρογιάννης είπε : «Πρώτη μέρα της Κυπριακής Προεδρίας. Ξεκινά το εξάμηνο μας. Μεγάλη και ιστορική μέρα

για την Κύπρο και πολύ σημαντική για την ΕΕ που διέρχεται δύσκολες μέρες».

«Με υπευθυνότητα, με μετριοφροσύνη, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε το πηδάλιο της ΕΕ και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν σήμερα την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «θα συμβάλουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με τον καλύτερο τρόπο».

«Η Κύπρος», συνέχισε, « μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στην επίλυση των προβλημάτων της ΕΕ, να ξαναδώσει όραμα, να κάνει τους ευρωπαίους πολίτες να πιστέψουν στο μέλλον».

Ο κ. Μαυρογιάννης επεσήμανε, επίσης, ότι «οι άνθρωποι μας, όλη η κοινωνία μας, έχουν προετοιμαστεί  κατάλληλα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για να τα βγάλουμε πέρα και για να κάνουμε και τον τόπο μας περήφανο και όλη την Ευρώπη περήφανη για την Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα