Μαλάς: Όχι στις αντιπαραθέσεις, ναι στη συλλογικότητα

12:27 7/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο, που αποτυπώνει την τάση σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ωστόσο υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να διαμορφωθεί η τοποθέτηση των πολιτών, δήλωσε στην Πάφο ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η δική του υποψηφιότητα θα είναι στο β΄ γύρο των εκλογών και ότι οι εκλογές θα είναι δύο γύρων.

Ο κ. Μαλάς,

που κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «η Σημερινή» για τις τάσεις αναφορικά με τις προθέσεις του εκλογικού σώματος, είπε επίσης «σίγουρα οι διαπραγματεύσεις και με την Τρόικα αλλά και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο ζούμε θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό πιστεύω την τοποθέτηση του εκλογικού σώματος, άρα είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να εξάξουμε συμπεράσματα».

Κληθείς να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι η Κυβέρνηση ενεργεί από μόνη της στο θέμα των αντιπροτάσεων προς την Τρόικα, ο κ. Μαλάς είπε πως «Δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων αλλά της συλλογικότητας».

Ο κ. Μαλάς είπε ακόμα πως «η Κυβέρνηση ποτέ δεν λειτουργεί από μόνη της, έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων να καταθέσουν τις κατ’ αρχήν απόψεις τους επί του προσχεδίου των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης όσον αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο».

Αυτό το οποίο πρέπει όλοι να αντιληφθούμε αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, είναι να προτείνουμε συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, ειδικά οι υποψήφιοι και τα κοινοβουλευτικά  κόμματα, προσθέτοντας πως δεν είναι η ώρα της επίκρισης, αλλά η ώρα της τοποθέτησης, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο αντιπροτάσεων προς την Τρόικα, στο οποίο να συμφωνήσουμε όλοι.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως αν έχουμε ένα συναινετικό πλαίσιο προτάσεων προς την Τρόικα, τότε σίγουρα η διαπραγματευτική ικανότητα και η δυνατότητα να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα