Λουρουτζιάτης: ‘Νοικοκύρεμα’ των οικονομικών του Δήμου Λάρνακας

10:17 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση των εξόδων, καλύτερη αξιοποίηση των εσόδων και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Λάρνακας με διάφορες ενέργειες όπως η εσωτερική εναλλαξιμότητα, η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των υπαλλήλων, είναι οι άξονες πάνω στους οποίους επικεντρώνει τις προσπάθειες του για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει πλέον και την Κύπρο, ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ

ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η οικονομική κρίση αγγίζει όλους, τα νοικοκυριά, την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία ασφαλώς δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Στο Δήμο της Λάρνακας έχουμε εξετάσει με λεπτομέρεια τα κονδύλια των εσόδων και των εξόδων ένα ως προς ένα στα πλαίσια του αναθεωρημένου προϋπολογισμού και έχουμε υποβάλει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό ισοσκελισμένο χωρίς έλλειμμα».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι και όσον αφορά τα έξοδα αλλά και τα έσοδα, τα κονδύλια που έχουμε βάλει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δηλαδή δεν υπάρχει οτιδήποτε το οποίο να είναι υπερβολικά ευνοϊκό στα έσοδα αλλά χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ξεκινούμε να την κάνουμε και στα πλαίσια του προϋπολογισμού για το 2013 που πρέπει να υποβληθεί μέχρι τον Οκτώβριο» και ο οποίος αναμένεται να είναι μειωμένος σε σχέση με το 2012.

Αναφερόμενος στους άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο Δήμος Λάρνακας για τον προϋπολογισμό, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι αυτοί είναι «πρώτον η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών του Δήμου. Εκεί όπου ο Δήμος μπορεί να έχει έσοδα από δημοτική περιουσία και υποστατικά θα αναζητήσουμε και θα πρέπει να τα έχουμε σωστά».

Ο δεύτερος άξονας, ανέφερε «έχει να κάνει με την μείωση των εξόδων και ένα βασικό κομμάτι των εξόδων του Δήμου, είναι το ΧΥΤΥ Κόσιης. Αυτό είναι ένα μεγάλο κονδύλι που αφαιμάσσει από τα οικονομικά του Δήμου και δημιουργεί δυσκολία στο να έχουμε επιπλέον χρήματα για αναπτυξιακά έργα».

Οφείλουμε πλέον, συνέχισε «να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου και μέσα στα πλαίσια αυτής της περισυλλογής δεν γίνονται καθόλου προσλήψεις, δεν έχουν αντικατασταθεί οι υπάλληλοι που έχουν αφυπηρετήσει και όπως είναι η πολιτική στο θέμα των προσλήψεων δεν προβλέπεται να αντικατασταθούν ούτε οι υπάλληλοι που θα αφυπηρετήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια».

Εκεί όπου μπορούμε «θα εφαρμόσουμε την εσωτερική εναλλαξιμότητα των υπαλλήλων και των εργατών του Δήμου εάν, εκεί και όπου χρειάζεται να γίνει αυτό. Γι’αυτό άλλωστε κάνουμε ένα συστηματικό έλεγχο του οργανογράμματος του Δήμου κατά υπηρεσία με στόχο να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Θέλουμε επίσης να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα των υπαλλήλων του Δήμου» είπε.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα μειωθούν και οι δαπάνες του Δήμου για  πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε πως «ήδη έχουν γίνει ορισμένες περικοπές. Εκείνες οι περικοπές που έχουν γίνει και στον προηγ

Keywords
Τυχαία Θέματα