Κολομβία: Οι αντάρτες κρατούν όμηρο στρατιώτη

20:32 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το αριστερό ανταρτικό κίνημα Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) επιβεβαίωσε πως κρατά όμηρο έναν στρατιώτη, τον οποίο αιχμαλώτισε την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια μίας επίθεσης που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 11 οπλίτες στα βόρεια της Κολομβίας.

“Ο δεκανέας Κάρλος Φαμπιάν Ουέρτας κρατείται όμηρος”, επεσήμανε το ανταρτικό κίνημα σε ανακοίνωσή του που ανάρτησε στον ιστότοπό του (www.eln-voces.com), διευκρινίζοντας πως ο αιχμάλωτός του είναι σώος και αβλαβής.

“Σύμφωνα προς το διεθνές ανθρωπιστικό

δίκαιο, έχουμε μεταχειρισθεί με αξιοπρέπεια τους τραυματισμένους στρατιώτες, όπως και τον αιχμάλωτό μας”, προσθέτουν οι αντάρτες του ELN, ενός κινήματος το οποίο έχει εκφράσει κατ` επανάληψη τη βούλησή του να εμπλακεί και αυτό σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατά τα πρότυπα της ειρηνευτικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει με το έτερο και μεγαλύτερο ανταρτικό κίνημα των FARC.

Το ELN, που από τον περασμένο Ιανουάριο κρατά όμηρο έναν Κολομβιανό μηχανικό μίας εταιρίας εξόρυξης, πρότεινε στην κυβέρνηση με την ίδια ανακοίνωση να εγκαθιδρύσει μία “διμερή εκεχειρία”, προκειμένου να ανακουφίσει τον πληθυσμό και να διευκολύνει την “ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία”.

Από την πλευρά του, ο Σάντος εξέφρασε ικανοποίηση για την πρώτη συμφωνία που επισφραγίστηκε με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), διαβεβαιώνοντας πως αυτή θα οδηγήσει σε μία “πλήρη αγροτική μεταρρύθμιση” στα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα