Κοινό υποψήφιο με ιδεολογικά και εθνικά ορθό πρόγραμμα θέλει η ΕΔΕΚ

14:22 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος της ΕΔΕΚ είναι να εξευρεθεί υποψήφιος που θα εκφράσει τον ενδιάμεσο χώρο στις Προεδρικές Εκλογές του 2013, με ένα ιδεολογικά και εθνικά ορθό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κυριάκος Μαυρονικόλας.

Ερωτηθείς αν η ΕΔΕΚ έχει αναλάβει την

πρωτοβουλία για τη συνένωση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Μαυρονικόλας είπε ότι «εμάς ο στόχος μας είναι ορθός. Είναι η ανεύρεση ενός υποψηφίου με ένα πρόγραμμα το οποίο να είναι ιδεολογικά και εθνικά ορθό και να μπορέσει αυτός ο υποψήφιος να εκφράσει ένα τρίτο πόλο, που είναι ο ενδιάμεσος χώρος».

Ο κ. Μαυρονικόλας μιλούσε μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821, στη Λευκωσία, και ανέφερε ότι το μήνυμα που πηγάζει από τον αγώνα των Ελλήνων για απελευθέρωση είναι ότι «πρέπει να συνεχίσουμε το δικό μας αγώνα για τη λύση του κυπριακού προβλήματος, μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική».

Υπέδειξε ακόμα ότι η Κύπρος θα πρέπει να διοργανώσει «μια ισχυρή και αντιπροσωπευτική Προεδρία της ΕΕ» και ο κυπριακός ελληνισμός «να ενισχύσει την Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνά σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα