Κινητά, Facebook και άγχος για τα λεφτά πλήττουν τη λίμπιντο των Βρετανών

14:57 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το άγχος για τα οικονομικά και ο περισπασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται για την όλο και πιο αραιή σεξουαλική δραστηριότητα των Βρετανών, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα.

Η σχετική δημοσκόπηση που καλύπτει τα τελευταία δέκα χρόνια, έγινε σε δείγμα 15.000 ανθρώπων ηλικίας από 16 έως 44 ετών και αποκαλύπτει ότι οι Βρετανοί κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα.

Η αντίστοιχη συχνότητα ήταν τουλάχιστον έξι φορές το μήνα κατά τις δύο εθνικές έρευνες για τη σεξουαλική

συμπεριφορά του έθνους το 1990-91 και το 1999-2001.

Οι συντάκτες της έκθεσης σχολιάζουν ότι οι σημερινοί ρυθμοί ζωής ίσως έχουν αντίκτυπο στη λίμπιντο του σύγχρονου ανθρώπου.

Η δρ. Καθ Μέρσερ από το πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου δήλωσε: «Οι άνθρωποι ανησυχούν για τις δουλειές τους, για τα οικονομικά. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Αλλά επίσης πιστεύουμε ότι οι μοντέρνες τεχνολογίες ευθύνονται για αυτή την τάση επίσης. Οι χρήστες ταμπλετών και smartphone τα παίρνουν μαζί στην κρεβατοκάμαρα, χρησιμοποιούν Twitter και Facebook, απαντούν σε email».

Η έρευνα, που διεξήχθη από το UCL και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικών Φαρμάκων του Λονδίνου, αποκάλυψε επίσης μεταξύ άλλων ότι μία στις έξι εγκυμοσύνες στη Βρετανία δεν ήταν προγραμματισμένη, σχεδόν ένας στους δύο είχαν κάποιο πρόσφατο σεξουαλικό πρόβλημα, αλλά μόνο ένας στους 10 το έκριναν ανησυχητικό, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει πιο ανεκτές οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις και λιγότερο ανεκτή η συζυγική απιστία.

Keywords
Τυχαία Θέματα