Κίνημα Οικολόγων: Άστοχη η αύξηση του κόμιστρου των κομίστρων των λεωφορείων

10:51 4/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση του κομίστρου των λεωφορείων εν μέσω αυτού του τεράστιου οικονομικού πλήγματος που υπέστη ο Κύπριος πολίτης, άστοχη και εκτός πραγματικότητας.

“Τη στιγμή που το επιβατικό κοινό άρχισε να αυξάνεται λόγο προβλημάτων που προκάλεσε ο οικονομικός στραγγαλισμός σε πολλά νοικοκυριά, αντί η κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα για προώθηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς (π.χ. τα νυχτερινά λεωφορεία) επιβάλει «φόρο» στη διακίνηση.

Εδώ και χρόνια το Κίνημα

προτείνει λύσεις για την προώθηση των μέσων μαζικής συγκοινωνίας ώστε να ανασάνουν τα Κυπριακά νοικοκυριά από το χαράτσι της χρήσης του αυτοκινήτου και τη μόλυνση που προκαλεί η υπερβολική αυτοκίνηση στο περιβάλλον.

Την ίδια ώρα έρχονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα. Οι πολίτες νιώθουν ως να βρίσκονται μεταξύ δύο κακών, μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Αυτές οι αυξήσεις στο κόμιστρο των λεωφορείων, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης εποχής για τα οικονομικά των πολιτών, θεωρούμε ότι στραγγαλίζουν την προσπάθεια εμβολιασμού της κοινωνίας μας με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ίσως οι Κυβερνώντες θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν” καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Keywords
Τυχαία Θέματα