Κίνα:Σταθερή υποστήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

14:57 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη σταθερή υποστήριξη της Κίνας στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, η οποία θα είναι σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επανέλαβε ο Κινέζος Πρόεδρος Hu Jintao στη νέα Πρέσβειρα της Κύπρου στη χώρα του Ιωάννα Μαλλιώτη, κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης των διαπιστευτηρίων της που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πεκίνο.

Σύμφωνα

με επίσημη ανακοίνωση, «σε συνάντηση, η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας διαβίβασε τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με την ευχή όπως οι δύο χώρες συνεχίσουν την ήδη άριστη συνεργασία τους σε όλους τομείς».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Hu «επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Αναφερόμενος στην ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Hu εξέφρασε την ελπίδα όπως οι δύο χώρες συνεργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο Πρόεδρος Hu εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησής του προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή υποστήριξη της σε θέματα μείζονος σημασίας για την Κίνα, και ιδιαίτερα για την υποστήριξη της πολιτικής της Μίας Κίνας.

Στην αντιφώνησή της η κ. Μαλλιώτη, αφού διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την υποστήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, ενημέρωσε για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, συμβατής με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της Μίας Κίνας, η Πρέσβειρα της Κύπρου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κίνας ότι η πολιτική αυτή αποτελεί θέση αρχής για την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κίνα σε θέματα τα οποία θεωρούνται μεγάλης σημασίας για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα