Κηδεύτηκε ο Παύλος Φύσσας στην Ελλάδα

17:39 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε κλίμα οδύνης και αγανάκτησης κηδεύτηκε, λίγο πριν το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Σχιστού ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τετάρτης, από τις μαχαιριές στο στήθος που του κατάφερε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα τον αποχαιρέτησαν με συνθήματα και στίχους από τα τραγούδια τους, ενώ παρακάλεσαν τους δημοσιογράφους και τις κάμερες να μην πάρουν εικόνες από τη νεκρώσιμη ακολουθία καθώς και να μην κατατεθούν στεφάνια αλλά τα χρήματα να

δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία έχει ζητήσει άρση του απορρήτου για τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από τους εμπλεκομένους στη δολοφονία του Π. Φύσσα το βράδυ του γεγονότος προκειμένου να εντοπίσει την ακριβή αλληλουχία των γεγονότων καθώς και το άτομο εκείνο που κάλεσε το δράστη να εμφανιστεί και να κινηθεί κατά του θύματος.
Σε βάρος του δράστη η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 45χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε δίωξη και κατά της συζύγου του και της εξαδέλφης της για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων καθώς στην αρχική τους κατάθεση στους αστυνομικούς είχαν ισχυριστεί ότι μετά από οδηγίες του δράστη, είχαν πετάξει στα σκουπίδια έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και άλλα προσωπικά αντικείμενά του προκειμένου να μην εντοπιστούν στο σπίτι του. Όπως αποδείχτηκε από την αστυνομική έρευνα, τα υλικά δεν πετάχτηκαν αλλά παραδόθηκαν στον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, στα γραφεία της οποίας έγινε έρευνα και εκεί εντοπίστηκε και κατασχέθηκε και ένα πτυσσόμενο γκλομπ, εξαιτίας του οποίου ο επικεφαλής της Οργάνωσης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαίωσαν, επίσης, τις πληροφορίες που έφεραν το δράστη να έχει οικονομική σχέση με τη Χρυσή Αυγή καθώς κρατούσε το κυλικείο της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος, βοηθούσε στη διανομή τροφίμων και η γυναίκα του και η κόρη του απασχολούνταν επίσης στο κόμμα. Επίσης, εντοπίστηκαν φωτογραφίες που τον εικονίζουν σε σειρά εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής δίπλα σε γνωστά της στελέχη και βουλευτές. Παρόλα αυτά, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, επέμεινε και σήμερα ότι το κόμμα του δεν έχει καμία σχέση με το τραγικό συμβάν.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγε η Αστυνομία στον Εισαγγελέα οδηγείται και ένα ακόμη μέλος της Χρυσής Αυγής καθώς στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και δύο μεγάλες κροτίδες. Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην οδηγό του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος δεν είχε λάβει άδεια οπλοφορίας για την οποία είχε κάνει αίτηση.

Σήμερα, το απόγευμα στις 6.30 συνδικάτα και μαζικοί φορείς στον Πειραιά οργανώνουν νέα αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας ενώ η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη, επίσης για σήμερα, ομιλία – συγκέντρωσή της στα γραφεία της στην ίδια περιοχή. Σήμερα, πιθανότατα μέσα στο απόγευμα, οδηγούνται στον Εισαγγελέα οι 23 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημάδεψαν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο σημείο δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ακριβής ώρα μεταφοράς τους δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Όσον αφορά, πάντως, τα χθεσινά επεισόδια οι γιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκαν 31 τραυματίες – διαδηλωτές, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών επισημαίνεται επίσης ότι «ο ένας από τους τραυματίες, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό» και γίνεται «έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα