ΚΕΒΕ: Εκτός τόπου και χρόνου η 3ωρη στάση εργασίας των Συντεχνιών

13:06 12/12/2011 - Πηγή: OnlyCY
Εκτός τόπου και χρόνου οι κινητοποιήσεις ΣυντεχνιώνΠρόκληση προς την κοινωνία

Εκτός τόπου και χρόνου θεωρεί το ΚΕΒΕ την 3ωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ και εκπαιδευτικών, διαμαρτυρόμενες για τα νέα

μέτρα στην οικονομία.

Οι κινητοποιήσεις των συντεχνιών, τονίζει το ΚΕΒΕ, στέλλουν το λανθασμένο μήνυμα ότι η οικονομία μας δεν χρειάζεται δημοσιονομική εξυγίανση. Κι’ όμως, προσθέτει, όλοι γνωρίζουμε πως χωρίς δημοσιονομικά μέτρα, η Κύπρος θα ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης, με μεγάλες επιπτώσεις για όλους και περισσότερο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Το ΚΕΒΕ καλεί για ακόμα μια φορά τις συντεχνίες να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να δουν τις πραγματικότητες της οικονομίας.

Δεν είναι δυνατόν υπογραμμίζει το ΚΕΒΕ, σε μια περίοδο που έχουμε 30,000 ανέργους, που πολλές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και που οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βιώνουν τη μεγαλύτερη ανασφάλεια στην επαγγελματική τους ζωή, οι συντεχνίες να προβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να προστατέψουν τα υπερπρονόμια του δημόσιου τομέα.

Αφού μιλά για ανυπόφορη πρόκληση προς την υπόλοιπη κοινωνία, το ΚΕΒΕ τονίζει ότι η 3ωρη στάση των συντεχνιών το μόνο που θα καταφέρει είναι να αναστατώσει την οικονομία και να δημιουργήσει δυσκολίες στην καθημερινότητα του πολίτη (σχολεία, κλπ).

Το ΚΕΒΕ προειδοποιεί ότι θα σταθεί εμπόδιο σ’ όσους υπονομεύουν την οικονομία και ναρκοθετούν τις εργασιακές σχέσεις μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τα προνόμια τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα