ΚΕΒΕ: Αντίθετο με παραχώρηση αυξήσεων από την Αρχή Λιμένων Κύπρου

23:36 5/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη διαφωνία του στην απόφαση της Αρχής Λιμένων για αναπροσαρμογή των Γενικών Λιμενικών Δικαιωμάτων από 1/1/2012 με ποσοστό 3.3% σύμφωνα με το ρυθμό πληθωρισμού για το 2011 έχει διαμηνύσει με επιστολές του το ΚΕΒΕ τόσο προς την Αρχή Λιμένων Κύπρου όσο και προς τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Συγκοινωνιών & Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ

τυχόν επιβολή της εν λόγω αύξησης θα σημαίνει ένα πρόσθετο κόστος για την οικονομία που ξεπερνά τα 2.0 εκ. ευρώ ετησίως υπό μορφή Λιμενικών δικαιωμάτων τη στιγμή που η οικονομία του τόπου αλλά και οι επιχειρήσεις βιώνουν εδώ και τρία χρόνια τις σοβαρότατες επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ως γνωστό οδήγησαν στο κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και σε δραματική αύξηση της ανεργίας.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί παντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη την αυτόματη επιβολή αυτής της αύξησης από την ΑΛΚ τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους έχουν αποδεχθεί την αναγκαιότητα για παγοποίηση των οποιοδήποτε αυξήσεων περιλαμβανομένης και της ΑΤΑ για τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ιδίων των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Το ΚΕΒΕ πιστεύει ακράδαντα ότι οφείλει και η ΑΛΚ να προσαρμοστεί στα νέα αυτά δεδομένα και ότι σε μια περίοδο όπου όλοι ανεξαίρετα οι πελάτες της αντιμετωπίζουν τόσα σοβαρά προβλήματα δεν μπορεί η ίδια να προσβλέπει σε αύξηση των εσόδων της κατά 2.0 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Για αποτροπή αυτού του ενδεχομένου με σχετικό αίτημα που κατέθεσε ήδη γραπτώς το ΚΕΒΕ στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ζητά αναστολή εφαρμογής αυτής της πρόνοιας για τα επόμενα δύο χρόνια και καλεί τα μέλη των εν λόγω Επιτροπών να μην επιτρέψουν την επιβολή της νέας αυτής αύξησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα