Κατάθεση της Ρεμπέκα Μπρουκς για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών

20:13 20/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Άρχισε την Πέμπτη ενώπιον ενόρκου δικαστηρίου στο Λονδίνο η κατάθεση της πρώην διευθύντριας της εφημερίδας News of the World Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για το ρόλο της στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών από εφημερίδες ιδιοκτησίας του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η Ρεμπέκα Μπρουκς είναι μία από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται στο κεντρικό δικαστήριο Old

Bailey της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η 45χρονη Μπρουκς ανέφερε στην κατάθεσή της ότι ξεκίνησε την ενασχόληση με τη δημοσιογραφία από την ηλικία των 14 και ότι από πολύ νωρίς κατανόησε τη σημασία των καλών επαφών για έναν δημοσιογράφο. Είπε ότι μια σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν όταν έπεισε τον ποδοσφαιριστή Πολ Γκασκόιν να μιλήσει περί ενδοοικογενειακής βίας έναντι αμοιβής 50-80.000 λιρών.

Ανέφερε επίσης ότι είχε συμφωνήσει σε αμοιβή 100.000 λιρών για μια συνέντευξη από την ιερόδουλη Ντιβάιν Μπράουν με την οποία είχε φωτογραφηθεί ο ηθοποιός Χιου Γκραντ. Είπε μάλιστα ότι τελικά η News of the World είχε πληρώσει συνολικά περίπου 250.000 λίρες καθώς έστειλε την κα. Μπράουν και την οικογένειά της «στην έρημο», πιθανώς στη Νεβάδα, ώστε να μη μιλήσει σε ανταγωνιστικές εφημερίδες.
Την Τετάρτη κατατέθηκε στο δικαστήριο ένα email που είχε ως αποστολέα την κα. Μπρουκς, με το οποίο ισχυριζόταν πως ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είχε προσφερθεί να ενεργήσει ως «ανεπίσημος σύμβουλος» κορυφαίων στελεχών του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοκ όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και οι επτά κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα