‘Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ’

09:52 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε διαδικασία «επιδιόρθωσης», με τις επιχειρήσεις να διαθέτουν ρευστό, αφού αντιμετώπισαν τα χειρότερα της κρίσης.

«Οι εταιρείες στην Αμερική βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Πολλά κεφάλαια, πολύ ρευστό», δήλωσε ο Dimon μιλώντας στο Πανεπιστημίου Rice. Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η ανάκαμψη πιθανώς θα ήταν ταχύτερη χωρίς την πολιτική διαμάχη

για την αύξηση του ορίου χρέους, που επίτεινε την αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών. «Νομίζω ότι αυτό επιβράδυνε δραματικά την ανάκαμψη», δήλωσε.

Ο Dimon τόνισε πως η Κίνα θα πετύχει τους στόχους για την ανάπτυξη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, καθώς είναι μια οικονομία που διαχειρίζεται με μεγάλη προσοχή. Η Ευρώπη παραμένει σε κρίση ωστόσο. Προκειμένου η Ευρώπη να βγει από την κρίση, η Ιταλία και η Ισπανία πρέπει να εφαρμόσουν σχέδια λιτότητας και ανάπτυξης που να είναι πιστευτά από τους επενδυτές, πρόσθεσε ο Dimon.

Εάν η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει όταν έγιναν ξεκάθαρα τα προβλήματα χρέους της, «δεν θα ήταν τόσο μεγάλο ζήτημα», δήλωσε ο Dimon. Αλλά μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, καθώς θα προκαλούσε τριγμούς και στην Ιταλία και στην Ισπανία.

www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα