Καταγγελία της Κύπρου στην ΕΕ για νομοσχέδιο κατά του τυχερού παιχνιδιού

12:42 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίσημη καταγγελία κατά της κυπριακής νομοθεσίας περί τυχερών παιγνίων καταχώρησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εταιρεία διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος Betfair.

Η νομοθεσία που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 6 Ιουλίου εμποδίζει τη λειτουργία των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων υπό την παρούσα τους μορφή στην Κύπρο

και απαγορεύει τα στοιχήματα σε μετρητά από τους δέκτες στοιχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στην επίσημη της καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει πως “οποιαδήποτε απόπειρα απαγόρευσης των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων αποτελεί δυσμενή διάκριση και δυσανάλογη παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, μιας και μπορεί να ισχύει μόνο για τους παροχείς ανταλλακτηρίων ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα αθλητικού στοιχήματος παραμένουν ανεπηρέαστα”.

“Οι Κυπριακές αρχές επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τον περιορισμό αυτό βασισμένες σε αστήρικτες και εσφαλμένες ανησυχίες σε σχέση με τον υποτιθέμενο αυξημένο κίνδυνο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς και το στήσιμο αγώνων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: “Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσκομίσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς αυτούς, όπως απαιτείται από την νομοθεσία της ΕΕ”.

Σχολιάζοντας την καταγγελία, ο Επικεφαλής Νομικών και Κανονιστικών Λειτουργιών της Βetfair, Martin Cruddace δήλωσε ότι “στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν δυσμενή διάκριση ενάντια στην Betfair και εν πάση περιπτώσει δεν συμβαδίζουν με το Κοινοτικό Δίκαιο”.

“Εξ ου και ζητήσαμε από την Κομισιόν να επανεξετάσει το θέμα και να εμπλέξει τις αρχές της Κύπρου, με στόχο την επίλυση όλων των ανησυχιών που εγείρουμε στην καταγγελία μας”, είπε.

Η εταιρεία σημειώνει τέλος ότι ενόσω η καταγγελία της βρίσκεται ενώπιον της Κομισιόν, η Betfair θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να λειτουργήσει στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα