Καρογιάν: Τα μηνύματα των ΟΑ δείχνουν το δρόμο προς ένα καλύτερο αύριο

11:42 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι σε καιρούς σκληρών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων, όπως είναι οι σημερινοί, το νόημα και τα μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων δείχνουν το δρόμο προς την ανθρωπότητα της συλλογικής και κοινής πορείας προς ένα καλύτερο αύριο, της υπέρβασης και της παράκαμψης των όποιων διαχωριστικών γραμμών και στρατοπέδων και του παραμερισμού των όποιων διαφορών και κάθε αντιπαλότητας, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Μάριος Καρογιάν.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωσε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε που διοργάνωσε σήμερα στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Επιτροπή Αθλητισμού του ΔΗΚΟ, ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι τα σύνθετα, πολύπλοκα και πολυεπίπεδα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, καθιστούν το ολυμπιακό ιδεώδες ιδιαίτερα επίκαιρο και την ανάγκη μιας παγκόσμιας αλληλεγγύης απολύτως επιβεβλημένη.

«Γέννημα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στέλνουν από το 776 ΠΧ που καθιερώθηκαν, οικουμενικά και διαχρονικά μηνύματα. Μηνύματα συνεννόησης και συνεργασίας συναγωνισμού, άμιλλας και παράλληλα μηνύματα ειρήνης. Πρώτιστο φυσικά μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το ‘ευ αγωνίζεσθαι’» σημείωσε.

Είπε ότι με τη σημερινή εκδήλωση το ΔΗΚΟ τιμά τους Ολυμπιακούς αγώνες και παράλληλα τους Κύπριους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στους οποίους και ευχήθηκε καλές επιτυχίες. Ανέφερε παράλληλα ότι φιλοδοξία είναι η κυπριακή ομάδα να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.

«Πρόκειται» πρόσθεσε «για μια ρεαλιστική φιλοδοξία», γιατί, όπως εξήγησε, η Κύπρος διαθέτει αθλητές με υψηλές επιδόσεις που μπορούν να διακριθούν και να καταλάβουν κορυφαίες θέσεις.

«Ναι, έφθασε η ώρα για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούνται να εργαστούν όλοι , αθλητές, προπονητές, ομοσπονδίες, αθλητικοί φορείς αλλά και γενικότερα η κυπριακή πολιτεία και η κυπριακή κοινωνία» σημείωσε.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνεχάρη τον Γραμματέα, Βάσο Σταύρου, και τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του Δημοκρατικού Κόμματος για την πρωτοβουλία τους αλλά κα τους εισηγητές των θεμάτων της εκδήλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα