Καρογιάν: Στόχος η δημιουργία αξιόμαχης και αξιόπιστης Κυβέρνησης

16:01 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος είναι η δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος αξιόμαχου και αξιόπιστου που να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η αριθμολογία για το ποια και πόσα Υπουργεία θα πάρουν τα κόμματα, αλλά το πώς θα αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Εξερχόμενος των γραφείων του ΔΗΣΥ, όπου είχε συνάντηση με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη,

ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως υπήρξε ακόμα μια συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών και δυνατοτήτων έτσι που να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση.

«Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών και του όγκου των προβλημάτων που πρέπει η νέα Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει», είπε ο κ. Καρογιάν αναφέροντας πως στόχος είναι να υπάρξουν εκείνες οι συνθέσεις και να διαμορφωθεί ένα κυβερνητικό σχήμα αξιόμαχο και αξιόπιστο που να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα πολλαπλά και πολυσύνθετα προβλήματα που έχει μπροστά του ο τόπος. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, στόχος είναι να υπάρξει εκείνο το μείγμα και ανανέωσης αλλά ταυτόχρονα και της εμπειρίας που είναι χρήσιμη και πολύτιμη σε ένα τόσο κομβικό σημείο που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος.

Ερωτηθείς αν έχουν «κλειδώσει» τα Υπουργεία που θα πάρει το ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν επανέλαβε πως στόχος είναι να υπάρξει μια αξιόμαχη, αποτελεσματική Κυβέρνηση που να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά και πολυσύνθετα προβλήματα. «Μέσα σε αυτό το πνεύμα, μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε μια ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπήρξε προβληματισμός και η διαβούλευση θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχήμα, είπε πως η πορεία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ερωτηθείς αν θα έχει και άλλη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν είπε πως ενδεχομένως να υπάρξει.

Κληθείς να σχολιάσει φήμες ότι το Υπουργείο Εμπορίου αποτελεί το μήλο της έριδος ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, ο κ. Κρογιάν εξέφρασε άγνοια για τα διάφορα δημοσιεύματα και τους διάφορους ψίθυρους. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν μήλα της έριδος, υπάρχει κοινή έγνοια και κοινή επιδίωξη και κοινή στόχευση να υπάρξει ένα σχήμα ισχυρό, αποτελεσματικό που να αντιμετωπίσει κατάφατσα τα προβλήματα και τον όγκο των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας», είπε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι οι ψίθυροι αυτοί έχουν τόση αξία όση και ένα πυροτέχνημα.

Ερωτηθείς πόσα Υπουργεία θα πάρει το ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν διερωτήθηκε αν έχει σημασία ο αριθμός των Υπουργείων που θα έχει το κάθε κόμμα ή ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και πόσο επαρκές θα είναι αυτό το κυβερνητικό σχήμα για να πετύχει στο μεγάλο στοίχημα που έχει αναλάβει.

«Αρα, ας μην οδηγήσουμε τα πράγματα σε αριθμητικές εξισώσεις. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν είναι πόσα αξιώματα θα πάρει ο άλφα ή ο βήτα. Το βασικό είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και είναι αυτό που μας νοιάζει», είπε, προσθέτοντας πως δεν θέλει η νέα Κυβέρνηση να αποτύχει και δεν θα αποτύχει.

Ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί για την πραγματοποίηση συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με την ηγεσία της ΕΔΕΚ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι γνωρίζει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τηλεφωνικώς. «Απ’ εκεί και πέρα, όποιες άλλες ανακοινώσεις υπάρξουν, θα υπάρξουν από τον Πρόεδρο. Εμένα με ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε σήμερα τόσο με το ΕΥΡΩΚΟ όσο και με το Κίνημα των Οικολόγων», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα