«Κανένας συμβιβασμός με βολεμένους» λέει ο Σαμαράς, επιμένοντας για την ΕΡΤ

14:30 16/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανυποχώρητος ως προς το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ εμφανίστηκε στην ομιλία του στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και θα φτιαχτεί η Ελλάδα της ανάπτυξης ή θα επέλθει συμβιβασμός με όσους δεν θέλουν νʼ αλλάξει τίποτε, σημειώνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος

να συμβιβαστεί με τους βολεμένους και τους προνομιούχους.

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει η μοίρα του τόπου με την ΕΡΤ έτσι όπως ήταν και ότι με το κλείσιμό της ο Έλληνας πολίτης αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν στεγανά για κανέναν προνομιούχο.

Χαρακτήρισε την ΕΡΤ «κάστρο των βολεμένων» που έμενε άθικτο τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση έπρεπε να ανατραπεί γιατί αυτό είναι δίκαιο και σωστό, και έπρεπε να είχε ανατραπεί εδώ και χρόνια.

Δεν χρειαζόταν να το ζητήσει κάποιος για να το κάνουμε, σημείωσε απαντώντας εμμέσως σε όλες εκείνες τις αιτιάσεις ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε αίτημα της τρόικας προκειμένου να προχωρήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την επιχειρηματολογία περί αδιαφανούς ΕΡΤ, που είχε έξι λογιστήρια τα οποία δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους, περί απεργιών που πληρώνονταν κανονικά, περί εργαζομένων που δεν είχαν πατήσει το πόδι τους χρόνια και περί τεράστιων ποσών σε υπερωρίες.

Επανέλαβε επίσης ότι ενώ ήταν πιο σπάταλη από άλλα τηλεοπτικά ιδιωτικά δίκτυα, ταυτόχρονα δεν είχε μεγάλη τηλεθέαση, προσθέτοντας, όμως, ότι προφανώς η δημόσια τηλεόραση δεν κρίνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης μόνο και παραδεχόμενος ότι υπήρξαν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και αξιόλογες εκπομπές και προγράμματα, τα οποία «μπλόκαραν» στα κυκλώματα που λυμαίνονταν την ΕΡΤ και τα οποία η απόφαση κλεισίματός της «τελειώνει» οριστικά.

Υπήρχε, είπε, δημόσια τηλεόραση αλλά όχι δημόσια ενημέρωση. Μια τέτοια ΕΡΤ, τόνισε, έπρεπε να καταργηθεί. Όλα αυτά που κουκουλώνονταν πρέπει να έρθουν στο φως, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε εκ νέου όσους σήμερα διαμαρτύρονται ότι είναι αυτοί που μέχρι πρότινος έβριζαν την ΕΡΤ κάνοντας και πάλι ειδική αναφορά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο απέδωσε υποκρισία αφού ούτως ή άλλως εδώ και καιρό χαρακτήριζε την ΕΡΤ «απαξιωμένη», όπως είπε.

Άφησε, επίσης, αιχμές και για τους δύο συγκυβερνώντες του λέγοντας ότι γνώριζαν εξαρχής και είχαν συμφωνήσει να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο Τομέα.

Επεσήμανε ότι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις συνολικά θα πρέπει να υπάρχει στήριξη του λαού και αποφασιστικότητα, αφήνοντας αιχμές για τους εταίρους.

Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία άντεξε όλα αυτά τα χρόνια γιατί λέει την αλήθεια και τολμά σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα.

Ενέταξε δε το κόμμα στην ευρεία «παράταξη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης» και συμπλήρωσε ότι η παράταξη αυτή «έχει αντέξει την κρίση και τώρα δυναμώνει».
Παράλληλα με την ομιλία Σαμαρά, συνεχίζεται το μπαράζ δηλώσεων, που άρχισε χθες το απόγευμα, από στελέχη της κυβέρνησης και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες εκφράζουν την υποστήριξή τους στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο χαρακτηρίζουν αναγκαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα