Καμία ανοχή από την Επιτροπή Αμυνας σε ανάμιξη της Τρόικας στις ένοπλες δυνάμεις

12:56 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καμία ανοχή από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας σε προσπάθεια της Τρόικας να εμπλακεί στα θέματα των ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του σώματος Γιώργος Βαρνάβα που επισκέφθηκε το πρωί το στρατόπεδο Ανδρέα Ζάκου, της ΕΛΔΥΚ.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, που τον συνόδευε, διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία, όσο και ο κυπριακός λαός αναγνωρίζουν την προσφορά

των οπλιτών της δύναμης και το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά την οικονομική δίνη που διέρχεται, συνεχίζει να στηρίζει την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ΕΛΔΥΚ.

Ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Κουρής Γεώργιος υποδεχόμενος την Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αμυνας, ανέφερε ότι η ΕΛΔΥΚ αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας για τον κυπριακό ελληνισμό και θα συνεχίσει να επιτελεί το σκοπό της και τώρα και στα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που οι οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν, η ΕΛΔΥΚ δεν έχει χάσει τη δύναμη της και συνεχίζει με την ίδια θέρμη να στηρίζει τον κυπριακό ελληνισμό, ως δύναμη αποτροπής και ασφάλειας για να μπορέσει ο κυπριακός λαός να ασχοληθεί με το παραγωγικό και εθνικό του έργο.

Ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε τις ευχαριστίες της πολιτείας, του λαού και του κοινοβουλίου για το στόχο της υπεράσπισης των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας που υπηρετεί μαζί με την Εθνική Φρουρά η ΕΛΔΥΚ.

Πρόσθεσε ότι η ΕΛΔΥΚ απέδειξε εμπράκτως ότι υπερασπίζεται το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τα γεγονότα του 1963 – 64, του 1967 και ειδικά το 1974, όταν η ΕΛΔΥΚ με την αδύναμη τότε Εθνική Φρουρά έδωσε τη μάχη αντιμετωπίζοντας τον κατακτητή, θρηνώντας ανθρώπους της.

Αναφέροντας στη συνέχεια ότι Ελλάδα και Κύπρος πλήγηκαν από την οικονομική κρίση, τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν υποχρέωση να δώσουν τη μάχη που επιβάλλεται να καταλήξει νικηφόρα ώστε να εξέλθουν από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσουν προοπτική για τους νέους ανθρώπους.

Οποια και να είναι η κρίση, δεν πρέπει να επηρεάσει τις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε προσθέτοντας «η προσπάθεια της Τρόικας να αγγίξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι λάθος και δεν θα την επιτρέψουμε».

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διατηρήσουμε ένοπλες δυνάμεις που να έχουν ισχυρά, εξοπλιστικά προγράμματα, να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους εθνοφρουρούς και να διατηρούν υψηλό σθένος αντίστασης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι η προσπάθεια όλων μας είναι να επιλύσουμε το Κυπριακό με ειρηνικό τρόπο, όμως ο κυπριακός λαός από το 1974 βιώνει την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού, ενώ η Ελλάδα βιώνει σε καθημερινή βάση την άκρατη συμπεριφορά της Τουρκίας που απειλεί με παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και άλλες ενέργειες.

Πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η ε/κ πλευρά προσπαθεί μέσα από τις διαπραγματεύσεις να λύσει το Κυπριακό, έχει να κάνει με μια χώρα που ιστορικά ουδέποτε απέδειξε ότι έχει παραδώσει δια της υπογραφής της ό,τι κατέκτησε με όπλα.

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2013 θα δημιουργηθούν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Δαμιανού πρόσθεσε ότι ο κυπριακός λαός αναγνωρίζει την αξία, τη σημασία και το μήνυμα που περιέχει η παρουσία της ΕΛΔΥΚ.

Ανέφερε ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά δεδομένα στην Ελλάδα και τη θυσία που καλείται να υποστεί ο ελληνικός λαός, δίδοντας το μικρό έστω τμήμα του αξιόμαχου δικού του στρατεύματος για την υπεράσπιση της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμία, Επιτροπή Αμυνας, Τρόικας,kamia, epitropi amynas, troikas