Καινοτόμες λύσεις για ασφάλεια των χώρων εργασίας προκρίνει το ΕΤΕΚ

19:59 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας του ΕΤΕΚ επαναλαμβάνει την ανάγκη για σεβασμό των νόμων και κανονισμών για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, διατυπώνοντας τη θέση ότι η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογία για τη χαλάρωση θεσμών, πρακτικών και εκπαίδευση για την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι νέες συνθήκες θα πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για την αναζήτηση καινοτόμων, βελτιστοποιημένων κανόνων και λύσεων.

Προσθέτει ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη για την προώθηση των διαδικασιών

υιοθέτησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Κοινοτικής Στρατηγικής για την Ασφάλεια και Υγεία 2013-2020 (όπως αυτή εκφράστηκε στη γραπτή δήλωση της Τριμερούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ασφάλεια και Υγεία στις 5 Δεκεμβρίου 2012 στο Λουξεμβούργο).

Παρατηρώντας ότι τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας καταδεικνύουν τη σαφή μείωση του συνολικού αριθμού ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, αναφέρει ότι με βάση τη διεθνή πραγματικότητα τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων οφείλονται στην έλλειψη κουλτούρας ασφάλειας, τη μη σωστή εκτέλεση εκτιμήσεων κινδύνου, και την ατομική και συλλογική αντίληψη του κινδύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα