Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία ζητούν εφαρμογή της συμφωνίας της 29ης Ιουνίου για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

19:42 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία ζήτησαν την Τρίτη όπως εφαρμοστούν άμεσα οι έκτακτες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από την Ευρωζώνη, διαμαρτυρόμενες για την καθυστέρηση που παρατηρείται εν μέσω των υψηλών εντάσεων που επικρατούν στις αγορές, σύμφωνα με την ισπανική Κυβέρνηση.

“Η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία απαιτούν την άμεση εκτέλεση των συμφωνιών” που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

στις 29 Ιουνίου, όταν ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν μέτρα για τη στήριξη των τραπεζών και την ανάπτυξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

“Η ταχύτητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία οποιασδήποτε ευρωπαϊκής δράσης”, ανέφερε την Τρίτη ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας Inigo Mendez de Vigo.

“Υπάρχει μια ανησυχητική καθυστέρηση μεταξύ της απόφασης που λήφθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και της εκτέλεσης των εν λόγω συμφωνιών”, πρόσθεσε.

Η συμφωνία του Ιουνίου άνοιξε το δρόμο ώστε το μελλοντικό ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης ύψους 500 δισ. ευρώ να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση άμεσα των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να αυξηθούν τα χρέη των κρατών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Η συμφωνία, ωστόσο, εξετάζεται από το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, η οποία προσφέρει τα μεγαλύτερα ποσά στα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, με την απόφαση να μην αναμένεται πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα