Ισοψηφούν Ομπάμα – Ρόμνει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

11:16 4/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δίνει το ίδιο ποσοστό πρόθεσης ψήφου–48%–στον Μπαράκ Ομπάμα και στον Μιτ Ρόμνεϊ.

Η δημοσκόπηση αυτή που δημοσιοποιήθηκε από το ABC News και

την Washington Post δείχνει όμως ότι υπάρχει διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες.

Για παράδειγμα τον Ομπάμα προτιμούν με διαφορά 6% από τον Ρόμνεϊ οι γυναίκες, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίζει με διαφορά 7% την προτίμηση των ανδρών. Το 20% των λευκών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ και ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 59% των ψήφων των άλλων. Όπως και στις εκλογές του 2008, οι νέοι (25%) είναι υπέρ του Ομπάμα, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (12%) στηρίζουν τον αντίπαλό του.

Εν τω μεταξύ, στη Βηρυτό έφτασε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για σύντομη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Σουλεϊμάν. Η επίσκεψη αυτή θεωρείται από το Παρίσι ως “μια σημαντική πολιτική κίνηση στήριξης και ενίσχυσης της κυριαρχίας του Λιβάνου”, απέναντι στον κίνδυνο επέκτασης της συριακής κρίσης.

Η Βηρυτός προστέθηκε τελευταία στιγμή στην περιοδεία του γάλλου προέδρου, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία και μετά θα μεταβεί στο Λάος για την 9η σύνοδο Ευρώπης-Ασίας του ASEM. Οι δύο πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Η συνάντηση τους πραγματοποιείται αφού η αντισυριακή αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του λιβανέζου πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι, τον οποίο κατηγορεί ότι “διευκολύνει το εγκληματικό σχέδιο του καθεστώτος Ασαντ στον Λίβανο”. Τόσο ο Σουλεϊμάν, όσο και η Δύση επιθυμούν να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο, φοβούμενοι το πολιτικό κενό που θα δημιουργηθεί στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα