Ισχυρή ανάπτυξη μπορεί να αναμένει η Γερμανία το 2013

10:07 8/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μπορεί να αναμένει ισχυρή ανάπτυξη το 2013, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, παρά το γεγονός ότι η κινητήριος δύναμη της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Το συνολικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε το περασμένο έτος κατά “περίπου τα τρία τέταρτα” της εκατοστιαίας μονάδας, είπε ο κ. Ρέσλερ.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία για το 2012 του ΑΕΠ

την επόμενη Τρίτη.

Η γερμανική Κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσης ενημερωμένη έκθεση για την οικονομία την επόμενη εβδομάδα.

Τον Οκτώβριο, η γερμανική Κυβέρνηση αναβάθμισε ελαφρώς τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη για το 2011 σε 0,8%, αλλά μείωσε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη το τρέχον έτος σε μόλις 1,0%.

Ο κ. Ρέσλερ αναγνώρισε ότι το τέταρτο τρίμηνο ήταν “κάπως ασθενέστερο από ό,τι περιμέναμε”, αλλά επεσήμανε τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τις επιχειρήσεις και τα βιβλία παραγγελιών και τα οποία δείχνουν ότι “μπορούμε να περιμένουμε, επίσης, ισχυρή ανάπτυξη το 2013″.

Οποιαδήποτε επιβράδυνση θα είναι “προσωρινή”, προέβλεψε ο κ. Ρέσλερ.

Μετά την ανάπτυξη 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2012, το ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και μόλις 0,2% το τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η Bundesbank προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί “σημαντικά” στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα