ΗΠΑ κατηγορεί τον Ασάντ για βίαιη καταστολή των εξεγερμένων

10:11 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το συριακό καθεστώς την Τρίτη ότι εντείνει την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης λίγο πριν την άφιξη στη Συρία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου.

Το καθεστώς επωφελήθηκε των τελευταίων ημερών για να πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του κατά ορισμένων συνοικιών της Χομς και άλλων πόλεων πριν την άφιξη των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίοι βρίσκονται

στη Συρία από χθες (προχθές) το βράδυ στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ.

Παράλληλα, πηγές της λιβανικής ασφάλειας δήλωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις Λιβανέζους την Τρίτη σε μεθοριακή περιοχή του βόρειου Λιβάνου.

”Πιστεύεται ότι αυτοί ήσαν λαθρέμποροι, η περιοχή αυτή είναι γνωστή ως ζώνη στην οποία γίνεται λαθρεμπόριο”, δήλωσε πηγή της συριακής ασφάλειας. Οι άνδρες πυροβολήθηκαν στη μεθοριακή πόλη Μπουκάγια, η οποία ευρίσκεται στην αρτηρία που οδηγεί στη συριακή πόλη Χομς.

Η Συρία κατηγορεί τις γειτονικές χώρες ότι δεν ενεργούν για την καταστολή του λαθρεμπορίου, το οποίο εξυπηρετεί, σύμφωνα με την Κυβέρνηση της Συρίας, στο να προμηθεύονται όπλα οι αντικαθεστωτικοί που μάχονται κατά των συριακών δυνάμεων ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα