Ικανοποίηση Ταμείου Θήρας για την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση

17:39 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση, η οποία εξελίχθηκε πολύ ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εκφράζει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, επισημαίνοντας ότι από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, η κάρπωση που καταγράφηκε, ήταν στα αναμενόμενα επίπεδα. Ο υψηλότερος των τελευταίων 15 ετών αριθμός κυνηγών χωρίς ανανεωμένη άδεια, επισημαίνεται.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ανασταλτικός παράγοντας για καλύτερη κάρπωση ήταν η ανομβρία της τελευταίας περιόδου, καθώς και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Επιπρόσθετα, προστίθεται, οι

ορεινές περιοχές, κάτω από τις πιο πάνω συνθήκες, ήταν και είναι ιδιαίτερα δύσβατες και δύσκολα κυνηγιούνται. Αντίθετα, σημειώνει η Υπηρεσία, οι συνθήκες αυτές φαίνεται να λειτουργούν ευνοϊκά για το θήραμα, αφού η κυνηγετική πίεση που δέχθηκαν τα θηράματα χθες, ήταν σχετικά μειωμένη με αποτέλεσμα το διαθέσιμο θήραμα για τις επόμενες εξορμήσεις να είναι σε ικανοποιητικούς αριθμούς.

Μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας, διενήργησαν χθες έλεγχο σε πέραν των 900 κυνηγών και καταγγέλθηκαν 21 πρόσωπα. “Δεκαεπτά πρόσωπα καταγγέλθηκαν διότι κυνηγούσαν χωρίς να είναι κάτοχοι ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, δύο πρόσωπα καταγγέλθηκαν διότι μετέφεραν συναρμολογημένο κυνηγετικό όπλο εντός του οχήματος τους ενώ άλλα δύο πρόσωπα καταγγέλθηκαν διότι εντοπίστηκαν να κυνηγούν σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου”.

Η Υπηρεσία επισημαίνει ότι ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούσαν κυνήγι χωρίς ανανεωμένη άδεια κυνηγίου είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 15 χρόνια. “Η μη ανανέωση άδειας κυνηγίου για λόγους οικονομικούς, δεν θεωρείται ως δικαιολογία αφού για να κυνηγήσει κάποιος σήμερα, το κόστος που επωμίζεται (καύσιμα, αγορά φυσιγγίων, αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης κλπ) είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της άδειας κυνηγίου”.

Τονίζει τέλος ότι θα συνεχίσει τους εντατικούς της ελέγχους για πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα