Ικανοποίηση Λιλλήκα για στάση Προέδρου απέναντι στην Τρόικα

14:49 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξή του, αλλά και την ικανοποίησή του από τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη έναντι της Τρόικας εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Λιλλήκας μετά από συνάντηση που είχε στο Προεδρικό μαζί του.

«Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ενημέρωση που μου έχει κάνει αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

και το γεγονός ότι μοιράστηκε μαζί μου τον προβληματισμό του για τα επόμενα βήματα», είπε ο κ. Λιλλήκας.

«Από πλευράς δικής μου του εξέφρασα τη στήριξή μου όσον αφορά τις μέχρι τώρα κινήσεις του και το γεγονός ότι απέρριψε κάποιες εκβιαστικές και καταστροφικές προτάσεις – πιέσεις θα έλεγα – από πλευράς της Τρόικας και του επανέλαβα αυτό που είχα πει και δημόσια ότι σε όσα ζητήματα θα συμπίπτουν οι απόψεις μας ή κρίνουμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση θα έχει τη στήριξή μας», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «ταυτόχρονα του υπέβαλα κάποιες προτάσεις δικές μας, τις οποίες στη συνέχεια θα υποβάλω και γραπτώς, για το πώς θα μπορούσε η κυπριακή Κυβέρνηση να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση απέναντι στην Τρόικα αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που έχουμε στη διάθεσή μας που είναι το φυσικό αέριο, που είναι η ενεργειακή υποδομή, αλλά και ανοίγοντας πόρτες και εναλλακτικές επιλογές από άλλες κατευθύνσεις που μπορούν να στηρίξουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την κυπριακή οικονομία σήμερα».

Πρόσθεσε ότι υπέβαλε επίσης προτάσεις «για διπλωματικές κινήσεις που πρέπει να κάνει η Κυβέρνησή μας για να βρει στήριξη και εντός της ΕΕ από ομάδα χωρών, τουλάχιστον σε επιμέρους ζητήματα όπως είναι ο εταιρικός φόρος, αλλά και με προτάσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει η Κυπριακή Δημοκρατία, που μπορεί να πάρει τη στήριξη των χωρών του Νότου της ΕΕ, έτσι ώστε και η διαπραγματευτική μας θέση να ενισχυθεί, αλλά να δημιουργηθούν ταυτόχρονα και οι προϋποθέσεις από νομισματικής απόψεως για την ανάπτυξη του οικονομικού Νότου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε, «ανταλλάξαμε και κάποιες απόψεις αναφορικά με τις σκέψεις του Προέδρου για το Κυπριακό και είπαμε ότι θα κρατήσουμε αυτή την επικοινωνία με συναντήσεις, αλλά και από πλευράς μου έχω δεσμευτεί ότι θα υποβάλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις στα επιμέρους ζητήματα με στόχο να πετύχει η Κυβέρνηση, γιατί στόχος είναι να πετύχει ο τόπος». Δεν πρέπει, πρόσθεσε, «να εύχεται κανένας να αποτυγχάνει μια Κυβέρνηση, η αποτυχία είναι αποτυχία του τόπου», υποσχόμενος ότι σε όσα θέματα έχει προτάσεις θα τις καταθέτει.

Ερωτηθείς κατά πόσο φεύγει από τη συνάντηση πιο ήσυχος ή ανήσυχος για την κυπριακή οικονομία, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «είμαι ανήσυχος όσον αφορά τις πιέσεις από πλευράς της Τρόικας και την όλη στάση της». Πρέπει να πω, πρόσθεσε, «ότι είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και οι κινήσεις του, η στάση του απέναντι στην Τρόικα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Πιστεύω ότι υπάρχουν διέξοδοι, υπάρχουν τρόποι να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τον Πρόεδρο σε κάποια ζητήματα σε συγκεκριμένες προτάσεις που του έχω υποβάλλει».

Keywords
Τυχαία Θέματα