Ιδρύθηκε η κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων “ΚΡ. ΕΤ.Υ.Κ”

14:54 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γεγονός είναι πλέον η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Λτδ (ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ) με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα του καταστατικού και ιδρυτικού εγγράφου της εταιρείας και με το διορισμό των τεσσάρων μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ, των Σόλωνα Κασίνη, Ανδρέα Ζαχαριάδη, Χρίστου Ευθυβούλου και Νίκου Παπαευσταθίου. Παράλληλα, το Υπουργικό εισηγήθηκε προς τον Υπουργό Εμπορίου να διαβουλευθεί με τρία πρόσωπα για τις θέσεις των εκτελεστικών μελών

του ΔΣ. Τα πρόσωπα αυτά είναι οι Χαράλαμπος Ελληνας, Σταύρος Σταύρου και Απόστολος Ανδρονίκου.

Σε δηλώσεις το πρωί στο Υπουργείο Εμπορίου, ο Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης άσκησε κριτική στην πλειοψηφία της Βουλής για την απόφασή της να καταθέσει πρόταση νόμου, η οποία ουσιαστικά, είπε, αφαιρεί από την Κυβέρνηση το δικαίωμα να ιδρύσει κρατική εταιρεία και παρακωλύει όλες τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη για το θέμα του φυσικού αερίου. Διέψευσε ακόμη ότι δόθηκαν ήδη συμβόλαια και παχυλοί μισθοί στα πρόσωπα που ενδεχομένως να αναλάβουν ως εκτελεστικά μέλη του ΔΣ ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει. Είπε μάλιστα ότι αν τα άτομα αυτά τελικά αποδεχθούν, θα επιτελέσουν πατριωτικό καθήκον και θα αναλάβουν με χαμηλότερες αμοιβές από ό,τι σήμερα έχουν.
Για τα τέσσερα μη εκτελεστικά μέλη, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ο Σόλων Κασίνης, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, είναι μέλος της ομάδας για τις διαπραγματεύσεις με την Noble και μέλος της ομάδας εργασίας για τις διαβουλεύσεις με το Ισραήλ για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο ως ενδιάμεση λύση.

Ο κ. Zαχαριάδης είναι Βοηθός Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας με την Noble, ο κ. Παπαευσταθίου είναι έγκριτος νομικός, Διευθύνων Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ενώ διετέλεσε και για δύο θητείες πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ο κ. Ευθυβούλου είναι Ανώτερος Μηχανολόγος Μηχανικός στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΕΚ, ο οποίος για 2 συνεχείς θητείες, διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που ενδεχομένως θα αναλάβουν τις θέσεις των εκτελεστικών μελών του ΔΣ, είπε ότι πρόκειται για άτομα με ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και πολυετή διευθυντική εμπειρία σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες που ασχολούνται στον τομέα των υδρογονανθράκων. Ο Χαράλαμπος Έλληνας, είναι διευθυντής της εταιρείας Mott MacDonald και διευθύνων σύμβουλος των διεθνών δραστηριοτήτων Oil, Gas & Petrochemical business της Εταιρείας. Ο κ. Σταύρου είναι Πρόεδρος σήμερα του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών και για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Διεθνή Όμιλο Εταιρειών Oilinvest (Netherlands) B.V από διάφορα ψηλά αξιώματα. Ο Δρ. Απόστολος Ανδρονίκου, εργάζεται από το 1982 στην Εταιρεία Lloyd’s Register EMEA Oil & Gas Group, αναλαμβάνοντας διάφορες διευθυντικές θέσεις.

Ο κ. Συλικιώτης υπενθύμισε τη δέσμευσή του ότι ενόσω βρίσκεται στο Υπουργείο, θα εργάζεται για να γίνει πραγματικότητα η ελπίδα που γεννήθηκε στο λαό με

Keywords
Τυχαία Θέματα