Η Υπηρεσία Εξετάσεων ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις για πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής γλώσσας

16:23 1/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει Εξέταση Πιστοποίησης Γνώσης Βασικού Επιπέδου στην Ελληνική Γλώσσα (επίπεδο Α2), όπως καθορίζεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα απευθύνεται σε μετανάστες και αλλοδαπούς που διαμένουν στην Κύπρο.

Η εξέταση θα περιλαμβάνει την ικανότητα παραγωγής γραπτού λόγου, την ικανότητα ακρόασης και κατανόησης, την ικανότητα ανάγνωσης και κατανόησης, την ικανότητα

προφορικής επικοινωνίας, βασικά στοιχεία της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου. Ο τόπος διεξαγωγής της εξέτασης θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Γραπτή Εξέταση το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, 9:00 – 13:00 και θα ακολουθήσει η προφορική εξέταση.

Αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, από την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου. Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 25 ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί κατά την υποβολή της αίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν έντυπα αιτήσεων από την Υπηρεσία Εξετάσεων και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, www.moec.gov.cy (Υπηρεσία Εξετάσεων-Έντυπα).

Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα διοργανώσει και εξετάσεις για απόκτηση πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής γλώσσας. Τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η προφορική εξέταση και την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου η γραπτή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων, η γραπτή εξέταση πιστοποιεί επάρκεια στην ελληνική γλώσσα, προσόν το οποίο είναι δυνατό να απαιτηθεί για πρόσληψη ή προαγωγή σε διάφορες υπηρεσίες ή οργανισμούς στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.  Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος ο οποίος συγκεντρώνει βαθμολογία στη γραπτή εξέταση τουλάχιστον 50%.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η γραπτή και προφορική εξέταση απευθύνεται σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς που δεν κατέχουν απολυτήριο εξατάξιου Δημόσιου Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι επιτυχών στην συγκεκριμένη εξέταση θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει βαθμολογία 50% τόσο στη γραπτή όσο και στην προφορική εξέταση.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η γραπτή εξέταση της 22ας Νοεμβρίου για διεξαχθεί από τις 15.00 μέχρι τις 17.30. Η ώρα της προφορικής εξέτασης και ο χώρος των εξετάσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να  υποβάλλονται από αύριο μέχρι και την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα