Η Βουλή τίμησε τον Δασικό Λειτουργό Μιχάλη Κυριάκου

11:52 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση και το σεβασμό του προς το Δασικό Λειτουργό Μιχάλη Κυριάκου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, για τη διάσωση πέντε ανθρώπων κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2007 την περιοχή Ποταμίτισσας – Δυμών.

Ο κ. Ομήρου, μιλούσε κατά τη διάρκεια τελετής επίδοση τιμητικής πλακέτας στον κ. Κυριάκου που έλαβε χώρα στη Βουλή.

Όπως

ανέφερε, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στις 6 Αυγούστου 2007 μια ομάδα πυρόσβεσης αποτελούμενη από ένα Δασικό Λειτουργό και τέσσερις δασοπυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στην πυρκαγιά και κινδύνευσαν.

«Στο κάλεσμα για βοήθεια όλοι οι άλλοι συνάδελφοι πάγωσαν, εξαιτίας ακριβώς του βέβαιου θανάτου που συνεπαγόταν η όποια προσπάθεια διάσωσης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ευσυνειδησία, η αποφασιστικότητά, καθώς και ο βαθύτατος αλτρουισμός σας, δεν σας επέτρεψαν να κλείσετε τα αφτιά σας στο κάλεσμα για βοήθεια».

Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, πρόσθεσε, «αψηφώντας τον κίνδυνο για την ίδια σας τη ζωή, άμεσα και με περισσή γενναιότητα υπερέβητε εαυτόν, πλησιάσατε με ένα όχημα τους συνανθρώπους σας και τους απομακρύνατε από τη φωτιά σώζοντάς τους από βέβαιο θάνατο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον κ. Κυριάκου «τη συγκίνησή μου για την πράξη σας, την εκτίμηση και το σεβασμό μου για τη γενναιότητά σας, αλλά να σημειώσω και το εξής: Η Κύπρος, κύριε Μιχάλη, δεν έχει ξεχάσει την πράξη αυτοθυσίας σας».

Αντίθετα, είπε, «χάρη στην πράξη σας, αλλά και τη σεμνότητα που σας διακρίνει, μπορούμε μέχρι σήμερα εμείς να μιλάμε για αλτρουισμό, αυτοθυσία, γενναιότητα, δίνοντας στον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους παραδείγματα ζωής».

«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας δώσω τα προσωπικά μου συγχαρητήρια, αλλά και να σας διαβιβάσω τα συγχαρητήρια όλων των μελών του σώματος», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

«Να γνωρίζετε ότι αποτελεί τιμή για μας που σας έχουμε σήμερα κοντά μας», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα