Η συντεχνία υπαλλήλων της Εθνικής διευκρινίζει και ζητεί διορθώσεις από την ΕΤΥΚ

14:12 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συγκεκριμένες διορθώσεις καλεί η συντεχνία των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (Κύπρου) την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου σε συνέχεια της ανακοίνωσής τους ημερομηνίας 30 Ιουλίου 2013 και με αφορμή νέα εγκύκλιο του Προεδρείου της ΕΤΥΚ στις 2 Αυγούστου 2013.

“Επιθυμούμε να τονίσουμε -για ακόμα μια φορά- προς τα στελέχη της

ηγεσίας της συντεχνίας ΕΤΥΚ”, δηλώνει με σημερινή της ανακοίνωση η ΣΥΠΕΤΕ, “να μην παραπλανούν, αλλά να είναι ακριβείς και συγκεκριμένοι στις όποιες γραπτές ή προφορικές αναφορές τους, που αφορούν το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων”.

“Τυχόν εισηγήσεις ή αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΥΚ”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “δεν αφορούν τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας, αφού η μεγάλη τους πλειονότητα εκπροσωπείται εδώ και έξι έτη από τη ΣΥΠΕΤΕ, η οποία υπογράφει χωριστές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας”.

“Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ καλύπτεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις που υπογράφει η ΣΥΠΕΤΕ και, συνεπώς, απολαμβάνει ωφελήματα σαφώς καλύτερα από αυτά των μελών της ΕΤΥΚ στις άλλες τράπεζες”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Με τη ευκαιρία, η ΣΥΠΕΤΕ καλεί την ηγεσία της συντεχνίας ΕΤΥΚ να διορθώσει άμεσα και τις εξής παραπλανητικές πληροφορίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ζητώντας να διορθωθεί η πρώτη φράση στην κεντρική της ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει το εξής: “Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου ιδρύθηκε το 1955 και σε αυτήν είναι οργανωμένοι όλοι οι υπάλληλοι των τραπεζών στην Κύπρο”.

Επίσης, η ΣΥΠΕΤΕ ζητεί από την ΕΤΥΚ “να αφαιρέσει το όνομα και το λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας από τον Πίνακα: Τράπεζες/ Οργανισμοί που καλύπτονται από τη Σύμβαση που υπογράφεται με τον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών”.

“Για τη συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “η ΣΥΠΕΤΕ επιφυλάσσει τα δικαιώματά της, ενώ ταυτόχρονα καλεί την ηγεσία της ΕΤΥΚ να αντιληφθεί επιτέλους ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν πρόκειται να επιλυθούν με τη διοχέτευση παραπλανητικών πληροφοριών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα