Η Σλοβενία αποφεύγει προς το παρόν την εξωτερική βοήθεια

21:57 13/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σώθηκε προς το παρόν η Σλοβενία από το να ζητήσει σχέδιο διάσωσης για τις τράπεζές της, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί μια τέτοια διάσωση στο μέλλον, εάν η οικονομία της επιδεινωθεί, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, μιλώντας στο Reuters.

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία ανακοίνωσε την

Πέμπτη ότι οι οκτώ μεγαλύτερες τράπεζες της χρειάζονται, μετά τα τεστ αντοχής που διενεργήθηκαν, επιπλέον κεφάλαια ύψους €4,8 δισ., ποσό που η Σλοβενία θα μπορούσε να μαζέψει χωρίς να καταστεί η τελευταία χώρα της Ευρωζώνης που θα ζητήσει σχέδιο διάσωσης από την ΕΕ.

Ο Διοικητής της ΚΤ Bostjan Jazbec είπε ότι η χώρα δεν μπορούσε να αποφύγει οδυνηρές αλλαγές που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

“Βεβαίως, αν τα πράγματα επιδεινωθούν πολύ σοβαρά τους επόμενους μήνες, κανείς δεν μπορεί να θέσει μακριά την απειλή (μιας διάσωσης)”, δήλωσε ο κ. Jazbec σε συνέντευξη.

Ανέφερε ότι η άσκηση θα καταστήσει τις τράπεζες της Σλοβενίας ορισμένες από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη όσον αφορά τον ισολογισμό τους, αν και κατά πόσον αυτές θα εξακολουθούν να είναι ισχυρές θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας, η οποία σήμερα δεν αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα