Η προστασία των ζώων στα καθήκοντα της κοινοτικής αστυνομίας

18:33 5/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καθήκοντα που σχετίζονται και με την προστασία των ζώων θα εκτελούν τα μέλη της κοινοτικής αστυνομίας (Αστυνομικοί της γειτονιάς) μετά από σχετικές αποφάσεις που λήφθηκαν, σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση «Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου», από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Το θέμα της δημιουργίας «Αστυνομίας Προστασίας Ζώων», η οποία θα εξειδικεύεται αποκλειστικά για την εφαρμογή των προνοιών του Περί Προστασίας και Ευημερίας των ζώων Νόμου

και γενικά τις νομοθεσίες που αφορούν ζώα, συζήτησε η Οργάνωση σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Οργάνωση εκφράζει λύπη καθώς διαπιστώνει ότι «το σώμα αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να δημιουργηθεί».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης «κατανοεί τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του Νόμου και υποστηρίζει ότι αυτά τα καθήκοντα πρέπει να τα αναλάβει η «Κοινοτική Αστυνομία», δηλαδή οι αστυνομικοί της γειτονιάς».

Όπως εξηγεί, «λόγω του ότι ο θεσμός αυτός δεν είναι σε παγκύπρια βάση, (ο Υπουργός) υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επεκταθεί και δόθηκαν οδηγίες όπως οι αστυνομικοί της γειτονιάς τύχουν ειδικής εκπαίδευσης επί του θέματος».

Όπως σημειώνεται, για το σκοπό αυτό, η Μαίρη Αναστάση, πρόεδρος της Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου και λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία από το 2009 για θέματα Ευαισθητοποίησης για την Ευημερία και Προστασία των Ζώων αλλά και της Νομοθεσία 46(Ι), 1994, προέβη άμεσα στην πραγματοποίηση των εν λόγω σεμιναρίων στα οποία έλαβαν μέρος 70 άτομα.

Keywords
Αναζητήσεις
prostasia zoon
Τυχαία Θέματα